Předmět Autor Datum
Ahojky, myslím, že je to špatně svlečená kůže. Ale spíš by mě zajímalo, jestli ti tady nějaký chovat… nový
olča 15.04.2014 06:41
olča
Děláte si srandu? Tohle přeci nemůže říct normálně smýšlející člověk... vyfoťte krajtu a hoďte sem f… poslední
Elaphka 15.04.2014 12:12
Elaphka
Hada premisti do bedny kde bude vlhky ručník a jak se bude mezi nim plazit tak by to melo jit dolů.… nový
Roman Kordiovsky 15.04.2014 07:21
Roman Kordiovsky

Ahojky, myslím, že je to špatně svlečená kůže. Ale spíš by mě zajímalo, jestli ti tady nějaký chovatel hadů - profík poradí co s tím ? Syn má krajtu královskou a také se jí špatně svleklo jedno oko. Šel na veterinu, ten mu poradil dát hada do 5L sklenice, musí tam být klacek, aby se měl had na čem držet a dát tam tolik teplé vody, aby hadovi koukal jen nos a oči byly ponořené. Samozřejmě tam musí být nějaké víčko, jinak by had utekl. Tohle dělat 2 x denně po dobu 15min. a 2x denně mu namazat oko mastí Optalmo-septonex. Milému hadovi se udělaly na těle hnisavé boláky, takové hrčky.Tak šel k jinému veterináří - údajně specialistovi na hady a ten mu řekl, že ty hnisavé boule má z té vody, že krajta se nemá koupat,nebo máčet ve vodě že to nemá ráda, že krajty se jen rosí v teráriu. Tak pak si vyber !!! Zatím had dostal antibiotika - injekci a až vyléčí boláky na těle, pak se budou zabývat okem, ale zatím neřekl jak.

Děláte si srandu? Tohle přeci nemůže říct normálně smýšlející člověk... vyfoťte krajtu a hoďte sem fotku, myslím, že tady Vám poradí lépe, než na veterině.

Zadavateli: dle mého by nebylo na škodu zkusit toto - vzít nejlépe plastovou krabici (s průduchy!), dát do ní mokré utěrky/ručníky (nesmí z nich téct voda), a do ní umístit hada. Nesmí Vám prochladnout, takže bych krabici dala třeba nad terárko.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru