Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Roztoči

Zdravím, mám problém s roztoči. Odjela jsem na dovolenou a když jsem se vrátila, byly roztoči prostě všude, v teráriích s užovkama, v teráriích s hlodavci a jakmile jsem vkročila do místrosti tak začali žrát i mě :( našla jsem ve starších diskuzích pár informací o detia/blattanex mini a myslím že by to nejlépe řešilo můj nastalý problém (když ten pásek vylepím na plošné působení v místnosti) lépe než nějaký celkový chemický postřik.
Můžete mi prosím poradit kde bych ty Detia pásky sehnala (kromě drahého tera+)? Jestli je to jen terarijní záležitost nebo se dá koupit i v nějakém obvhodě jako Bauhauz, Obi, apod?
Děkuji

Předmět Autor Datum
kupoval jsem tady www.topnekameny.cz V hobbymarketech jsem to nidky nezahlid.. mozna spis nejaka lep…
Jaffata 12.10.2012 08:58
Jaffata
No já právě obíhala včera to co jsem stihla než všude zavřeli - Obi na Proseku, drogerie DM, v zoufa…
Triša 12.10.2012 09:17
Triša
Jasně Detia dobrý, ale na tuhle invazi bych jako první použil daleko levnější a účinnější Neostomosa…
animals 12.10.2012 09:32
animals
Hady jsem do jisté míry zvládla "opucovat" a myšky taky (akorát Frontlinem - byl po ruce). Na Neosto…
Triša 12.10.2012 09:54
Triša
Nebo případně jestli by mi někdo neodprodal kus tak na cca 10 m3 abych nekupovala celé balení?
Triša 12.10.2012 10:10
Triša
co to je za kamrlík 10m3?? to je špajz, nebo špatné počty??
halapremek 12.10.2012 10:22
halapremek
Zatr, špatné počty... někdy to špajz připomíná, ale po přepočítání se dostávám na 20,5 m3
Triša 12.10.2012 10:36
Triša
Dobrý den. Podrobnou odpověď jsem Vám poslal na email. Jinak Jaffata uvádí cz ale dost možná myslel…
mm233 12.10.2012 10:40
mm233
Děkuju ;) taky jsem koukala na jaké stránky jsem se to dostala, ale selský rozum mě potom nasměroval… poslední
Triša 12.10.2012 10:47
Triša

No já právě obíhala včera to co jsem stihla než všude zavřeli - Obi na Proseku, drogerie DM, v zoufalství jsem vyzkoušela dokonce i lékárnu a nic... no levněji to asi neseženu. Ještě jsem se chtěla optat jestli to nemá nějaký negativní účinek na malé hlodavce (myš, potkan, křeček), psa a kočku (u většiny ostatních přípravků proti roztočům jsem se dočetla že nesmí přijít do styku s kočkou). Mám ve stejné místnosti i achatiny, ropuchu a rosničky, stačí když je přesunu do jiné místnosti třeba na první měsíc, nebo musejí být z dosahu přípravku po celou dobu co ho budu mít nalepený v pokoji a v teráriu?
Děkuju

Jasně Detia dobrý, ale na tuhle invazi bych jako první použil daleko levnější a účinnější Neostomosan v ředění 1:400 (k sehnání u většiny vetů) a prostříkal bych terária i s užovkami a myši. Pak teprve ta Detie. Ona totiž nefunguje tak rychle a oproti Neostomosanu nepůsobí ani na vajíčka. Další problém je , že nesmí navlhnout, jinak nefunguje.

Hady jsem do jisté míry zvládla "opucovat" a myšky taky (akorát Frontlinem - byl po ruce). Na Neostomosam jsem taky koukala, ale bylo u něj i pár negativních příspěvků ohledně účinků na kočky a běhat ještě ke všemu po veterinářích s přiotrávenou kočkou se mi dvakrát nechtělo ;) jsem možná zbytečně opatrná, ale při mém štěstí by někde něco olízla a..... Terária mám vcelku suchá, takže s tím by problém nebyl. Akorát mě teď trápí že ty roztoče mám nejspíš všude v místnosti, ne že bych se v nich brodila :D ale vim že tu jsou, proto chci (asi) zvolit tuhle plošnou metodu. Pochopila jsem dobře, že savcům a plazům ta Detia neublíží? Jen nevím co s těma žabkama a achatinama....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru