Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Příliš(?) častý svlek úžovky červené

Zdravím,

mám cca 10ti letou (nejsem první majitel, proto nevím přesně)úžovku červenou a poslední dobou mi dělá starosti svlékání. Normálně se svlékala tak po dvou měsících, po měsíci, ale během léta to zkrátila na tři týdny. V létě jsme se stěhovali, tak jsem si myslela, že je to asi reakce na nové prostředí, ale poslední svlek mě znervóznil, protože neproběhl úplně hladce. Svlékla hlavu a dál už to tak nějak nechala na mě...No a včera se nám zase vybarvila, tak jsem nervní jestli se problém nemůže opakovat a jestli je to normální že se takhle starý had najednou svléká tak často...

Mimochodem, přestěhovala se do většiho, tak mě ještě napadlo, jestli se náhodou to terárko nesnaží "dorůst" xD.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím. Na vánoce jsem dostala od přítele malou užovku červenou, kterou koupil na faunatrzích v Ost…
B. 29.06.2014 22:07
B.
Holata není třeba obalovat v Roboranu. To klidně vypusťte. Z holete si vezme vše potřebné. Pokud ros… poslední
BlackFlame 30.06.2014 18:18
BlackFlame

Zdravím. Na vánoce jsem dostala od přítele malou užovku červenou, kterou koupil na faunatrzích v Ostravě. Od vánoc se mi svlékla třikrát - teď má její svlečka 37cm, tudíž o 5 více než ta první. Zdá se mi, že málo roste, protože můj původní had se svlékal mnohem častěji. Krmím ji dvěma holátkama jednou týdně a jedno z nich vždy obalím v roboranu. Myslíte, že je to normální růst u tak malého hada?

Holata není třeba obalovat v Roboranu. To klidně vypusťte. Z holete si vezme vše potřebné. Pokud roste, adekvátně zvětšujte kořist. Přejděte na osrstěná holata, pak na skákavky. Docela prcek, ale je to jako u lidí. Pokud má vhodné podmínky a pravidelně žere, nechte to na přírodě. Velikost je u guttát v přírodě také variabilní. Záleží na lokalitě, atd. Tady holt záleží, jaký má genový základ po předcích. To vedle krmení a podmínek hraje také roli.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru