Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Neaktivni hroznys

Ahoj,
mam problem se svym hroznysakem. Je to asi pul rocni samec, ma cca 70cm, terarium 50x30x50 (brzy bude vetsi), teplota 28-30 stupnu, zere v pohode, jen se uz dva mesice nehnul z mista, uz ho ani moc nevidim pit, jen lezi, ale reaguje, myslela sem, ze jde do zakalu, ale nesel a svlekl se az dnes, bez zadnyho humbuku, ani sem nevedela, ze se svlikl, jelikoz se svlekl na miste, tak na 5cm ctverecnich, ale svlecka vypada v poradku, nevite, co by mu mohlo vadit, ze furt jen vali sunky? budu vdecna za kazdou odpoved, dik :)

Předmět Autor Datum
Ahoj, nejspíš leze v noci a ve dne relaxuje, můj dělá to samé. To, že po terárku nijak necestuje a…
Hroznak 15.10.2012 21:43
Hroznak
jde o to, že změnil chování ze dne na den a skutečně jinam neleze, dřív po zhasnutí už cestoval kam…
mckyta 16.10.2012 10:52
mckyta
Můj šestiletý samec b.c. to dělá také. Je to neskutečný flákač. Ze svého úkrytu vylézá jen, když jed… poslední
Paganae 16.10.2012 14:33
Paganae

Ahoj,

nejspíš leze v noci a ve dne relaxuje, můj dělá to samé. To, že po terárku nijak necestuje a žere a svléká se v pořádku je známkou dobrého chovu, pokud mají na daném místě dobrou teplotu, vlhkost a nemají hlad, nemají důvod lézt kamkoli jinam :-)
A co se týče pití, tak cca tři čtvrtiny svých chovanců jsem pít nikdy neviděl, ale vím, že to dělat musí :-D

jde o to, že změnil chování ze dne na den a skutečně jinam neleze, dřív po zhasnutí už cestoval kam se dalo, teďka je fakt jen na místě, v noci bejvám dost dlouho vzhůru, takže vím :) pít sem ho viděla často, jako teda všechny hady (ale ne nenormáně často) a neříkej mi, že se had jen tak, bez žádného důvodu svléká na místě, to mi nikdy žádnej had neudělal...

Můj šestiletý samec b.c. to dělá také. Je to neskutečný flákač. Ze svého úkrytu vylézá jen, když jednou za čas dostane hlad a hledá, co by kde spolykal.
Pokud neprojevuje žádné jiné neobvyklé příznaky, nevidím důvod se něčeho obávat. Obzvlášť jestli na vyrušení reaguje normálně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru