Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cvrček domácí

Prosím Vás,vím že to možná zní hloupě,ale nedávno jsem si pořídila agamy a chystám se jim dát poprvé cvrčky,ale bojím se,že mi utečou:D Skáčou,nebo létají?nebo jen lezou?:D já vím,hloupý dotaz,ale ještě jsem se s timto hmyzem nesetkala a nechci je mít všude po bytě...

loading...
Předmět Autor Datum
Když jsou v klidu, tak jen lezou, ale jak je agamy začnou nahánět, tak to začnou i docela zběsile sk…
Kláňa 17.10.2012 18:09
Kláňa
dobře,diky moc:)
debrecinka 17.10.2012 18:17
debrecinka
Nechci brát nikomu iluze, ale jakmile člověk krmí cvrčky, musí se podle mě smířit s tím, že mu po by…
Lyncha 17.10.2012 22:41
Lyncha
Ono záleží, jak moc se člověk snaží.. Třeba ze začátku svý krmící "kariéry" jsem se cvrčků dost štít…
lillek 17.10.2012 23:15
lillek
nevím,jestli říkat mi tohle,byl uplně ten nejlepší nápad:-D
debrecinka 21.10.2012 19:31
debrecinka
Neé, dyť řikám, když mi na tom záleželo a snažila jsem se, tak nezdrhlo skoro nikdy nic:)
lillek 22.10.2012 17:19
lillek
tak dobře,aspoň vim,že si mám dávat záležet:-D
debrecinka 23.10.2012 20:16
debrecinka
Bohužel je to přesně takhle... necháš otevřený víko přes noc, zdatný cvrk přeskočí stěnu krabičky, d…
Terkams 23.10.2012 21:04
Terkams
Utek je to nejmensi ja silim z nocniho neustalyho cvrkani.A pokud utece a nekam se mazane schova je…
PavelK 20.10.2012 09:43
PavelK
Útěky vůbec už neřešíme, většinou jdu do koupelny na jistotu. Cvrkání v normě taky nevadí, ale občas…
Host123 21.10.2012 19:45
Host123
Hele a byl "čerstvej" nebo zapečenej? :-D
lillek 22.10.2012 17:19
lillek
no to by mě taky docela zajímalo:-D:-D
debrecinka 23.10.2012 20:16
debrecinka
Kámošova sousedka takhle zapekla samici dubie do koláče :-D Byla prý moc ráda :-)
Hroznak 23.10.2012 21:19
Hroznak
No u nás to vypadá asi takhle: Sedím u počítače a něco mi leze po noze pod kalhotama - sáhnu tam a o…
Lyncha 23.10.2012 21:34
Lyncha
Tak u nás to vypadá dost podobně. Nedávno mi zdrhlo asi půl litru cvrčků a byli všude::), naštěstí m…
Freya 23.10.2012 22:05
Freya
Půl litru??? :-D To je předpokládám trošku nadsazený, myslim, že s pěti stovkama cvrčků v bytě by ta…
lillek 24.10.2012 09:33
lillek
jsem velmi šťastná za tyto příspěvky:-D už se fakt moc těším,až budu sedět u počítače a cvrček se mi…
debrecinka 24.10.2012 18:21
debrecinka
Je fakt že dokud jsem měla pár sklípkanů, útěk nebyl téměř žádný, když jsem si to fakt kontrolovala…
Terkams 24.10.2012 20:21
Terkams
Kliiid ;) Po mně se ještě nikdy nic neškrábalo, max. tak po zácloně nebo po podlaze, ale nikdy to ne…
lillek 25.10.2012 14:59
lillek
Přesně tak... po čase se ti začnou dokonce líbit :D Stejně tak švábové, ti mi řpijdou ještě hezčí .)
Terkams 25.10.2012 15:05
Terkams
Přesně, dáš jim tam pěkně salátek a budeš koukat jak pěkně papkaj těma kusadýlkama atp, až zjistíš,… poslední
lillek 25.10.2012 15:10
lillek
Tak já kvůli bordelu kterej dělaj měl dlouhou dobu cvrčky v koupelně, která je nejlíp izolovaná prot…
VilemC 24.10.2012 09:19
VilemC

Když jsou v klidu, tak jen lezou, ale jak je agamy začnou nahánět, tak to začnou i docela zběsile skákat. Pokud je budeš zkrmovat, tak spíš s dozorem nebo po jednom. S cvrkama je problém ten, že ožírají v noci zvíře, takže je lepší nenechávat je jen tak nezkrmený.

Nechci brát nikomu iluze, ale jakmile člověk krmí cvrčky, musí se podle mě smířit s tím, že mu po bytě lézt budou. Nám většinou neutečou z terária při krmení, ale při tom, jak je chytáme a přemisťujeme z cvrččí krabice do krabičky s vitamínama a obdobných manipulacích. Taky občas člověku ta krabice narvaná cvrčkama spadne... třeba do čerstvě upečeného koláče, nebo ji člověk zapomene zavřít... ale možná jsem jen tak nešikovná a jiným lidem se takové věci vůbec nestávají ;-)

Ono záleží, jak moc se člověk snaží.. Třeba ze začátku svý krmící "kariéry" jsem se cvrčků dost štítila a představa, že mi bude byť i jeden lítat po bytě, mě děsila, a navíc jsem měla přítele, kterej to nemohl vystát, takže jsem si dávala fakt hodně záležet, se cvrčkama jsem manipulovala na balkóně (pokud nemáte, dá se i ve vaně) a vůbec si dávala strašně bacha, a skoro nikdy nic nezdrhlo. A teď? Cháchá :-D Nějakejch pár cvrčků v obejváku mě fakt nemůže rozhodit:-)) (a většinou mi jich tu aspoň pár společnost taky dělá. Jen nedoporučuju krmit s velkou kocovinou, jednou jsem si jich takhle vypustila celkem nezdravý množství:-D ).

Jo, a nelítaj ;)

Bohužel je to přesně takhle... necháš otevřený víko přes noc, zdatný cvrk přeskočí stěnu krabičky, do které jsi ho chytila nebo si ukousne packu ve snaze zachránit si život, skočí na koberec a už ho nikdy nevidíš...jenom slyšíš.. :D:D Většinou po nějaký době umře. Ale pak když vylezeš čerstvě umytá ze sprchy a rozmázneš si ho na noze, nebo ti v noci cvrká v obkladech za hlavou dost tě to naštve :D Na místnosti kde nemáš zvířata jde v klidu požít repelent. U mě dobře funguje venčení mazlíků, kteří je pochytají. Likvidují mi takhle i kdejaké pavoučisko pod postelí..
Oproti tomu šváb mi nikdy ještě neutekl ani jeden..na to si dávám velkýho majzla..
btw. To s tím alkoholem bohužel potvrzeno.. :D:D To potom občas po bytě lezou nejen cvrčkové ale i sklípkani..

Útěky vůbec už neřešíme, většinou jdu do koupelny na jistotu. Cvrkání v normě taky nevadí, ale občas se vyskytne jedinec hlasově hóódně zdatný, a to už pak třetí noc nejde.. Zrovna nedávno jsme v jednu v noci stěhovali kuchyň a hodinu lovili. Pašáka. A jak jsem psala už v jiném vlákně - když tchyně našla cvrčka ve štrůdlu, tak taky nic moc... Ale v pohodě, je to příroda!

No u nás to vypadá asi takhle: Sedím u počítače a něco mi leze po noze pod kalhotama - sáhnu tam a on cvrček. Vzbudím se a s ještě zalepenýma očima si navlíkám sexy domácí tlusté ponožky, co mi přes noc ležely u postele, a on v nich cvrček. Vařím, otevřu v kuchyni šuplík s nožema a on tam pobíhá cvrček. Cvrkání zdrhnuvších cvrčků neřešíme, protože máme 1+1, takže je celkem šumák, jestli cvrká 1000 cvrčků v cvrčkárně, nebo jeden za lednicí/postelí. Pes je celej vyjevenej z berušek, vos a much, ale cvrčky naprosto ignoruje. Člověk a pes si zvykne na všechno. Jedině trnu kvůli sousedům, nerada bych platila dezinsekci celýho baráku.

Tak u nás to vypadá dost podobně. Nedávno mi zdrhlo asi půl litru cvrčků a byli všude::), naštěstí mám tolerantní rodinu a šikovné kočky. Sem tam nějaký uteče téměř vždy. Rozhodla jsem se přejít na dubie a co se mi nestalo - převrhla jsem krabici s nima. Naštěstí jsem jich 99% pochytala::) Jsem prostě smolař.

Půl litru??? :-D To je předpokládám trošku nadsazený, myslim, že s pěti stovkama cvrčků v bytě by ta rodina tu toleranci asi dost omezila :-D

Chudák zadavatelka, myslim, že po těhle storkách si asi pořízení cvrčkožeroucích zvířat rozmyslí :-D Ale fakt se nemusíš bát, lidi, co tady píšou tyhle zkušenosti, mají většinou kupu zvířat, čili kupu hmyzu a kupu manipulace s ním, pro jedno zvíře není to množství crčků nijak brutální, když si budeš fakt dávat pozor, tak úniky budou minimální, a na těch pár uteklejch cvrčků za rok si brzy zvykneš, fakt ;)

Je fakt že dokud jsem měla pár sklípkanů, útěk nebyl téměř žádný, když jsem si to fakt kontrolovala :) Takže není čeho se bát a určitě se nemusíš bát, že by se ti někde rozmnožili nebo tak. Uteče, umře.
Ale zajímavé je, že ještěry i cvrčky mám v patře, bydlím v přízemí a když něco uteče, tak to většinou najdu u sebe v pokoji a nebo vedle v prádelně. Něco je sem za mnou táhne :D

Kliiid ;) Po mně se ještě nikdy nic neškrábalo, max. tak po zácloně nebo po podlaze, ale nikdy to nebylo nic, co by nevyřešila jedna dobře mířená střela bačkorou ;) (jsem kopyto na odchytávání, už na to nějak nemám nervy, pardon, cvrčci. Nemáte zdrhat;)). A až ty cvrčky budeš doma mít, tak zjistíš, že to fakt nejsou žádný nechutný obludy,jsou celkem roztomilý ;)

Přesně, dáš jim tam pěkně salátek a budeš koukat jak pěkně papkaj těma kusadýlkama atp, až zjistíš, že se ti vlastně líběj;)
Se švábama to mám zatim trochu smíšený, vyloženě se mi líběj švábi zelení, ale třeba dubie si mě zatim ještě nezískali, obzvlášť když mi začali nějak víc růst :-D A větší druhy mi přijdou pořád ještě maličko nechutný. Ale tušim, že se to taky časem změní :-))

Tak já kvůli bordelu kterej dělaj měl dlouhou dobu cvrčky v koupelně, která je nejlíp izolovaná proti hluku. Díky tomu jsem měl možnost dát při jakékoliv manipulaci bednu do vany a přendavat je ve vaně = únikovost téměř nulová, to je fakt asi nejlepší způsob pro manipulaci. Taky se mi osvědčilo dát v bedně pro cvrčky nahoru kousek proložek od vajec velký cca 5*5 cm, který se přesně vejde do takové té malé krabičky na cvrčky. Ono jich tam vždycky pár zaleze, takže pak jenom otevřu krabici, vezmu ten kousek proložek, šoupnu to do tý malý krabičky na cvrčky, zavřu jí, a můžu s tím spokojeně jít kamkoliv. Pak jenom trošku otevřu v jednom rohu tu krabičku, sesypu cvrčky do sklenky s vitamínama, proklepu a šup do terárka. Asi to není žádná objevená amerika, ale funguje to docela dobře, tak třeba to tazatelce pomůže. Od doby kdy to takhle řeším, tak jich při manipulaci uteče fakt minimum, většinou až ve chvíli, kdy je hodím do terárka, protože ve chvíli kdy je tam vyhodím, tak okamžitě neomylně skáčou ke dvířkům a občas nějakej zvládne vyskočit než to zavřu. Tu a tam se taky stane, že nějakej v terárku přežije, schová se za list bromélie u dvířek, počká až přijdu ráno rosit a pak zkouší vzít roha :-D. Jinak zprávy od sousedů typu "Normálně mi to nebudeš věřit, my jsme tuhle v koupelně chytli takovýho divnýho brouka, asi cvrčka." se dřív taky objevovaly, ted se tam prej nějakej objeví tu a tam tak jednou za měsíc až dva a oni už ví, že mi ho nemusí vracet, ale můžou ho vyhodit z okna :-D

Edit: Nicméně nutno dodat, že kdybych měl zvířata, který zvládnou jenom dubie, tak nic jinýho nemám. Jednak se daj krásně množit doma, díky čemuž člověk ušetří dost peněz a taky nemaj tolik tendenci zdrhat. Takhle nemám jinou možnost než mít dubie pro větší ještěry a cvrčky beru pro phelsumky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...