Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Terárium

Zdravím ,jsem začínající chovatel a chtěl bych se zeptat na nějaké rady jak vylepšit stávající terárium (70×30×40),zabydlená je vněm užovka červená. Tak jestli máte nějaké rady jak a co vylepšit, popřípadě co se vám osvědčilo ,byl bych rád. Fotografie je focena z nepříliš kvalitního fotoaparátu,a nemám možnost pořídit lepší snímek.:-/(doufám že vám fotka postačí) Tak bych byl rád kdyby jste omezili příspěvky na téma ,že fotka stojí za starou belu apd.
Předem díky za odpovědi a těším se na vaše rady atd. :puff:

Předmět Autor Datum
Fotografie postačí. Upřímně je to docela šílené. Není to terárium, ale akvárium na sucho. Nemá to ž…
BlackFlame 17.10.2012 22:17
BlackFlame
Když jsem hada kupoval od chovatelky tak měla podobné terárium s větráním zezhora, tak jsem využil s…
Zloun 17.10.2012 22:30
Zloun
Měla terárium nebo akvárium? To, že někdo něco dělá neznamená, že činí správně. Větrání je potřeba u…
BlackFlame 17.10.2012 22:51
BlackFlame
Souhlas s B.F.Ten kompakt,nejspíš Uv,je tam zbytečně.Ta žárovka v květináči na dně taky(pokud to máš… poslední
Nuty 17.10.2012 23:48
Nuty

Fotografie postačí.

Upřímně je to docela šílené. Není to terárium, ale akvárium na sucho. Nemá to žádné větrání (ideální by bylo dole zepředu a pak nahoře vzadu. Zepředu by to chtělo pro přístup šoupačky. Úkrytů je tam poměrně dost. V případě substrátu se vyvarovat lignocelu (zvlášť pokud chcete krmit uvnitř). Lepí se na sliznice a při pozření s kořistí může vyvolat nemalé komplikace. Co je v tom květináči posazeném až na dno ke kterému vedou kabely? Nějaké vkusné pozadí by také nebylo marné. Zvýší to užitnou plochu terária pro hada. Máte změřené hodnoty vlhkosti a teploty? Estetický dojem je spíše záporný. Pořídil bych nové a řádné TERÁRIUM. Takže upřímně odpovídám takto.

Když jsem hada kupoval od chovatelky tak měla podobné terárium s větráním zezhora, tak jsem využil starého akva. O problému s lignocelem vím ,proto krmím mimo. V květináči posazeném na dno je žárovka jako alternativní zdroj tepla ,protože žárovka co mám v zavěšeném květináči nepostačí na vytopení celého tera. na dostatečnou teplotu a zatím se mi nepodařilo pořídit topný kabel. Tak jsem využil co dům dal. do tvorby pozadí se chystám. Chci to udělat tak aby po stranách a zezadu nebyl možná výhled do tera. Jen mě vtom tíží momentální nedostatek času. Teploty jsou změřené pod světlem 31-29 a u misky s vodou na druhém konci 25-23. Přes noc je toplota pod světlem 24-22 u misky s vodou 20-17. O vlhkosti k užovkám jsem četl že jim stačí pokojová. Při svleku rosím jednou denně a řádně. Nové tera bych ocenil taky ale musím počkat chvilku než nabudu nějaké ty finance. Díky za odpověď ,tak nějak jsem si to představoval. :-)

Měla terárium nebo akvárium? To, že někdo něco dělá neznamená, že činí správně. Větrání je potřeba udělat tak, aby cirkuloval vzduch (zase pozor na průvan). Ideálně tak, jak jsem psal. Je spousta jiných variant, jak řešit substrát. Ten lignocel není vůbec potřeba. Umí se to lepit i na kloaku... Tu žárovku v květináči dole hned vedle té druhé. Je to docela opičárna... Až budeš dělat pozadí, předělej to celé řádně na terárium s větráním a se šoupačkami. Nebo pořiď nové. Za pár šlupek dnes koupíš krásná terária.

Souhlas s B.F.Ten kompakt,nejspíš Uv,je tam zbytečně.Ta žárovka v květináči na dně taky(pokud to máš v normální místnosti).Vyhřát Ti to stačá normál bodovka vhodné watáže.Když už lignocel,tak půl napůl s pískem.Omrkni to tady.Určitě tu jsou vlákna o terárkach(terárium atechnika)a pochlubte se terária.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru