Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem podivná housenka

Zdravím,

asi tak třetím rokem se nám na zahradě vyskytují podivné hnědé lesklé housenky se stovkami světlých nohou na spodní straně břicha, které jsem nikdy před tím neviděl viz příloha. Nějak by asi nevadily, ale dost často končí na dně bazénu a zdá se mi, jakoby se množily geometrickou řadou. Jsou leskle hnědé s mnoha článkami a mají až neuvěřitelně tvrdé tělo, je jako z pancířu. Neví někdo co by to mohlo být a hlavně jak se jich zbavit? Obávám se, že je to něco k nám zavlečeného co zde nemá přirozené nepřátele.
Díky moc!

Předmět Autor Datum
Jsou to mnohonožky.
dominik577 18.10.2012 22:01
dominik577
Díky moc za info, máme jich na zahradě opravdu strašně moc až bych řekl že jsou přemnožené, mají něj…
Haluzapictures 18.10.2012 22:03
Haluzapictures
Proč by ses jich zbavoval(a)? Nepřátel moc nemají, páč vylučují dráždivou látku, ale jinak je to upl…
Aurifer 18.10.2012 22:47
Aurifer
Některé zahrádkáře mi hlava nebere. Nepoznají mnohonožku (látka základní školy???) a ještě by chtěli… poslední
Freya 19.10.2012 07:27
Freya

Proč by ses jich zbavoval(a)? Nepřátel moc nemají, páč vylučují dráždivou látku, ale jinak je to uplně neškodný živočich živící se odumřelou rostlinnou hmotou, třeba spadaným listím. Že je tam máte je celkem dobře, přispívají k tvorbě humusu.

Některé zahrádkáře mi hlava nebere. Nepoznají mnohonožku (látka základní školy???) a ještě by chtěli všechno regulovat a řídit. Hlavně se vyžívají v hubení čehokoli.... no když to nejsou vosy, sršně, kuny atd. tak si něco najdeme, třeba tyto nebohé tvory. Hnus.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru