Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Paludarium - kdo neplave

Přemýšlím o tom, že bych nedělal paludárko tím klasickým způsobem, že dole vpředu je vodní část a "za ní" začíná souš. Ale tím způsobem, že by se voda nacházela nejen vpředu, ale i pod celou vodní plochou - teď by byla lepší nějaká skica. "Strop" by se pozvolna snižoval k zadní stěně tak, aby se to nestalo pastí pro zvířata, která by do vody spadla a plavala pod hladinou k zadní stěně.

Jedná se mi o to, že bych rád měl palu s vodou - čím víc litrů, tím je to samozřejmě udržitelnější - a přijde mi škoda mít vodu jen vpředu např. 70x30x15 (š v h)= 31litrů, když mohu mít vodu i pod celou souší a zvyšit tak objem vody na např. 70x30x40 = 84 litrů. A to při stejné velikosti paludárka.

Jsem v tomhle začátečník, ale vždycky mě to lákalo a chtěl bych mít něco takového vedle televize :o)

Druhá věc je výběr obyvatel. Pořád nevím jestli žabky, felsumy nebo nějakého hada (M.s.cheynei? C.hortulanus?). Vím, že někdo má nakombinované Dendrobates a menší Phelsumy, v takovém případě bych volil Mantelly a Phelsumy, ale to už je nakombinované víc, než bych nutně vyžadoval. Primárně mi jde o rybky a něco na souši. Ve hře je samozřejmě pořád i varianta bez vody.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny