Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Africký zlatohlávek je třeba půl dne u banánu...

Mnohonožky jsou všebecně poměrně dlouhověké a žijí poměrně dost let. Naproti tomu, brouci jsou obecně krátkověcí a poté, co se vyhrabou z kokonu (což larva + kokon nejaký ten rok, dva, tuším že vyjímečně i tři trvat může) žijí obvykle velmi kátce (třeba i jen 2 měsíce). Kdybyste si o zvířeti něco zjistila, než jej zakoupíte, nemusel by Váš syn být teď zklamaný, že mu brouk nevydrží. Na druhou stranu, až brouk umře, můžete mu ho vypreparovat (není to tak těžký) a může se s ním těšit ještě dlouhou dobu (a třeba v budoucnu na něj balit holky :-D).
Ani si nemyslím, že by Vám paní lhala, jako že jste se spíše špatně pochopily. Několik let ano, ale ne jako imago (= brouk - nikoli larva). I když se musím přiznat, že nevím jak dlouho tenhle Goliáš žije a knížku u sebe nemám.
A opravdu máte v terárku velkém 120 cm (na dýlku předpokládám) jen jednu mnhonožku a jednoho brouka? To se divím, že Vám skoro nerozbil sklo, když se někde nahřál, rozlétl (rozletovou plochu měl slušnou) a do skla narazil takový malý tank :-D.
Velcí brouci obvykle stojí víc peněz, prostě proto, že jsou velcí (a není tak snadné se o ně ty dlouhé měsíce, jako larvu a pak ještě jako kokon, starat), bohužel ne proto, že by žili několik let (škoda).
Všeobecně Vám brouk vydrží dýl, pokud mu budete držet teplotu spíše na spodní hranici a budete ho krmit spíše méně (utlumíte metabolismus) ... ale to chce cvik, abyste ho nepodchladili a nechcíp Vám hlady. Nehledě na to, že pak bude logicky i míň aktivní. A vy musíte v terárku brát ohledy ještě na tu mnohonožku, takže moc prostoru na experimenty s delším životem nemáte.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny