Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prodej mláďat Boa constrictor

Ahoj..:) Tak bych tu měla takovy dotaz pro chovatele B.c. Mám doma krásnou samičku boa, skoro dospělá 170cm. Napadlo mě, že bysme mohli zkusit páření:) Chtěla bych se zeptat těch, kdo doma páří hroznýše, jak lidi kupují mláďata. Problém je ten, že se bojím, že mi třeba zůstane doma např. 10 nebo více mláďat hroznýšů...nevim co bych s tím dělala:( bohužel bych si to nemohla ani dovolit kvůli místu...

Je teda problém všechny mláďata prodat? Nebo se to prodá hned? Předem díky za odpovědi..

Ještě jedna otázka k tomu páření...Další problém, asi hlavní problém :D je ten, že nemám samečka...je možné, že by mi třeba nějaký chovatel "vypůjčil" samečka k páření? A jestli je to vůbec možný, jak se pohybuje cena za tuto "službu" u B.c.?

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ina: Já bych je momentálně nepřipouštěl. Trh je přesycený a pokud už, tak bych si pořídil vlastního…
BlackFlame 08.11.2012 23:07
BlackFlame
No koukám, že se tady strhla nějaká hádka..no to mi je líto, že to je kvůli mně :) ale tak každej je…
Ina 09.11.2012 13:29
Ina
Zrovna bezne to nieje. Nevidno tam sice spojenie, ale je to velmi, velmi pravdepodobne :-);-)
danio007 09.11.2012 13:43
danio007
nooo rozhodně by to bylo super ;) pravěže už jsem je takto našla kolikrát, poprvé tak před 10-ti dny… nový
Ina 09.11.2012 13:51
Ina
oni když mají mrousek, tak bys to asi nepřehlédla...páč samec je v té době hodně aktivní a vlastnímu… nový
Aurifer 09.11.2012 15:01
Aurifer
no..mužeš trošku přibližit chování? :) píšeš, že samec bývá hodně aktivní...znamená to jako že třeba… nový
Ina 09.11.2012 15:31
Ina
očuchává samici jazykem, lozí po ní a jezdí po ní ocasem. Nejde tam o to, že by se neznali ;-) Samec… nový
Aurifer 09.11.2012 16:08
Aurifer
Když je to tak jak to vypadá na té fotografii, tak jim do toho nezasahuj a nech to na nich. Nech je… nový
BlackFlame 09.11.2012 16:55
BlackFlame
okok...nechám tomu přirozenej průběh :D nový
Ina 09.11.2012 17:51
Ina
Ahoj, máme taky Hondurasáky. Letos se nám jich narodilo 24 ještě všechny máme. nový
marjusa 09.11.2012 18:33
marjusa
Tak to moc gratuluji:) můžeš dat vědět jak dopadl prodej..jestli se vám je podařilo prodat:) Třeba t… nový
Ina 14.11.2012 11:52
Ina
nech je se v klidu muckat, hlavně do toho nijak nezasahuj ;-) nový
Aurifer 14.11.2012 12:06
Aurifer
...zřejmě dlouhá předehra;-) nový
babal 14.11.2012 12:41
babal
nojo...jde vidět, že jsou to mladíci a jdou na to poprvé :D jen doufam, ze je to opravdu pár a necho… nový
Ina 14.11.2012 13:22
Ina
Tak ono podle fotky to neukazuje na nic, v podstatě to jsou jen ocasy u sebe. Měl jsem víc takových… nový
Epanterias 14.11.2012 13:48
Epanterias
no to je teda supr :D ja řikala hned, že si ze mě dělaji srandu:) no tak treba sou na to ještě malí.… nový
Ina 14.11.2012 15:22
Ina
U regiusek toho není až tak moc co doporučit. Samice musí být v odpovídající váze (za váhu vhodnou k… nový
Epanterias 14.11.2012 16:00
Epanterias
A zapoměl bych pochopitelně na "klima". To je téma samo o sobě. Někomu samice kladou a samci dobře p… nový
Epanterias 14.11.2012 16:03
Epanterias
No...tak koukam že to neni vůůůbec jednoduché... tak uvidime jestli mám štěstí nebo ne:) ale za poku… poslední
Ina 14.11.2012 18:37
Ina

Ina: Já bych je momentálně nepřipouštěl. Trh je přesycený a pokud už, tak bych si pořídil vlastního samce ze spolehlivého zdroje. Pokud už by to muselo být. Naopak bych se vrhl na odchov těch regiusek. To by byla paráda a daleko větší chovatelský úspěch (alespoň podle mě).

Jinak v případě zapůjčení to často funguje na individuální domluvě s druhou stranou. Často se rozdělí odchov, případně zisk z prodeje, atd. Jak kdy.

No koukám, že se tady strhla nějaká hádka..no to mi je líto, že to je kvůli mně :) ale tak každej je nějakej a má svůj názor:)
jinak to rozmnožování hroznýše už jsem zavrhla...jak říkáš..u krajt to bude lepší...a nemusím se obávat, že mi jich spousta potom zbyde:) tak snad se to podaří aspon u tech regiusek :)asi to bude docela náročný, když s tím ještě nemám zkušenosti:( nojo..ale někdy musí být poprvý...momentálně je mám společně... a nechávám tomu volný průběh..kdyby se nezadařilo tento rok, příští se budu snažit :) no..jinak musím říct, že už jsem je párkrát načapala v poloze viz. obrázek :D netuším jestli je to páření nebo ne...ale mohlo by :D Jinak..teda se zeptam..je běžné, že takto hadi vedle sebe leží s překříženýma ocáskama jak kdyby se pářili ? :D

http://imageshack.us/photo/my-images/802/dscn4061. jpg/

nooo rozhodně by to bylo super ;) pravěže už jsem je takto našla kolikrát, poprvé tak před 10-ti dny..nevim jak dlouho takto leželi..ale většinou když jsem to zjistila tak cca za pul hodiny uz tak nelezeli..no mozna je vzdycky vyrusim :) anebo ani k nicemu nedochazi a jen tak lezi a delaj si ze me srandu :D no uvidime :) ja jen doufam, že bych to zjistila dřív než bych našla vajíčka, abych mohla alespon sehnat inkubator :D bohužel ani nevim kdo z nich je samička a kdo sameček...ani sem je nestihla osondovat..:( nejsem si ani 100% jistá že je to pár :D takže to je zajimavy :D sem docela zvědavá, jak to dopadne....

oni když mají mrousek, tak bys to asi nepřehlédla...páč samec je v té době hodně aktivní a vlastnímu spojení předchází celkem důkladná "prohlídka a přemlouvání" samice. A co se týče potom vlastního spojení, tak to je na dýl a regíny se při tom moc rušit nenechají, to bys je vysloveně musela nějak vyděsit. Ale může to být předzvěst.

no..mužeš trošku přibližit chování? :) píšeš, že samec bývá hodně aktivní...znamená to jako že třeba lozí po terárku celou noc? :D jak probíhá prohlídka a přemlouvání? :) oni jsou práve spolu v teráriu od malička..nikdy jsem je neoddělila..takže myslim že se znaji dobře :D :D Tak teď vůbec nevím, jestli to mám nechat být do příštího roku, nebo je mám vzít co nejdřív osondovat, oddělit samečka na nějaký ten měsíc, v noci mu snížit teplotu cca na 8-10 dní a potom je dát k sobě? Co myslíte ? :)

očuchává samici jazykem, lozí po ní a jezdí po ní ocasem. Nejde tam o to, že by se neznali ;-) Samec tak prostě zjišťuje, jestli je samice připravená k páření a taky ji stimuluje.

nech to být do příštího roku. kdyby to fakt byla předzvěst páření, tak bys jim to akorát zkazila ;-)

Tak to moc gratuluji:) můžeš dat vědět jak dopadl prodej..jestli se vám je podařilo prodat:) Třeba taky jednou budu mit mlaďatka..:D rano po probuzeni jsem zas nasla krajty jak se muckaj:D ale ke styku pravděpodobně nedošlo bych řekla, z toho co jsem rano videla...no nechápu co to má znamenat...asi se toho bojí:D:D Můžu tomu nějak pomoct? Třeba změnou podmínek v terárku? Momentální teplota u zdroje 42 stupnu, na chladnejsim miste 26stupnu, vlhkost 40%-60% většinou kolem 50%. Ne že bych chtěla mladatka za každou cenu..to ani nejde..ale kdybych tomu mohla alespon minimalne pomoct..bylo by to fajn;)

http://imageshack.us/photo/my-images/18/dscn4070l. jpg/

Tak ono podle fotky to neukazuje na nic, v podstatě to jsou jen ocasy u sebe. Měl jsem víc takových párů přírodně zbarvených regiusek, které se na oko pářily, ale v životě nedošlo k penetraci samice. Jeden takový pár to hrál osm let, samice následně nekazila hru a předstírala březost, nabírala a pak zase hezky hubla. Na pohled hezká fotka, ale z osobní zkušenosti opravdu takové šmrdlání ocásků nemusí do buoducna znamenat zhola nic. A to je počátek, reginy to rády kazí i v následujících bodech.

U regiusek toho není až tak moc co doporučit. Samice musí být v odpovídající váze (za váhu vhodnou k prvnímu připuštění, resp. váhu, kdy má samice reálnou šanci zabřeznout se považuje 1200g a výše), u samce to takovou roli nehraje (za spodní hranici kdy je reálné, aby se stal otcem se považuje váha 650 - 700g a výše). No a pak takové detaily, ale hodně důležité, tj. aby samice vůbec ovulovala, samec byl plodný a schopný dobře pářit (občas se diskutují nejen u regiusek neplodní samci jak vlivem mizerně provedené sondáže, tak vlivem špatně svlečených hemipenisů, kdy na penisu zůstává něco na způsob kondomu), ne samici jen hladit drápky a ocasem. To jaksi nikam nevede. Jinak obecně se u klasicky zbarvených regin z importu počítá s velkým procentem nemnožících se zvířat, která zkrátka nikdy nezabřeznou, nebo páření nevede nikam vzdor veškerým snahám (někteří chovatelé to popírají, jiní naopak mají čím dokladovat). Osobně jsem toho názoru, že musí mít člověk tak trochu štěstí na konkrétní zvířata a to u obou pohlaví. Znám dost případů, kdy se ze skupiny deseti dvanácti zvířat pravidelně množí jen dva páry a samci upřednostňují na páření své favoritky, zatímco jiné samice nepáří i když není favoritka "po ruce". A ne každá favoritka pak právě úspěšně zabřezává a vejce donosí. U mutačních a přírodně zbarvených zvířat v dalších filiálních generacích už takové potíže nejsou, jelikož se jedná o zvířata přivyklá na "domácí" podmínky a nečiní jim zpravidla potíže to, co jejich soukmenovcům z importu. Pardon - z faremního odchovu! :-D

No...tak koukam že to neni vůůůbec jednoduché... tak uvidime jestli mám štěstí nebo ne:) ale za pokus nic nedám;) Jinak jaký mají původ, co se s nima provádělo když byli mladí to bohužel vůbec netuším:( tak snad bylo vše v pořádku...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...