Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ruzovy povlak na zelvim krunyri-bioenzym z

Dobry den, mate nekdo kladnou zkusenost s pouzitim tohoto pripravku? A nevite jeho slozeni? Na vyrobku neni uvedeno. Ja ho pouzivala 3 tydny a zelvy mi s toho onemocneli, zbusobylo to ruzove skvrny na plastronu a nasledne i na kuzi. Po nekolika dnech hledani veterinare, jsem ho konecne nasla o 80 km dal nez bydlim, tady si s tim bohuzel nikdo rady nevedel. Stalo se to nekomu take?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Složení... Nejpřesnější je todle na netu: http://www.robimaus.cz/cs/pripravky-na-upravu-vody -desinf…
4erw4 10.11.2012 23:09
4erw4
A to co je na tech strankach pisou i na tom, ale kdyby tam radsi dali co v tom presne je, ne lhali o…
simča m 11.11.2012 00:07
simča m
Njn... Zkus projít zákony zda se tím můžeš zabývat více, myslím že by to měla být povinnost a lze da…
4erw4 11.11.2012 16:39
4erw4
Umele jsem psala 1x za 2 tydny, nachytala jsem pro ne sumecka americkeho, takze jim davam maso z nic… poslední
simča m 11.11.2012 18:34
simča m

Složení... Nejpřesnější je todle na netu:
http://www.robimaus.cz/cs/pripravky-na-upravu-vody -desinfekce-a-repelenty/715-bioenzym-z-pro-vodni-z elvy-85940694083.html
Taky bych doporučil si zkusit zavolat sem, jeden z nej obchodů, který spolupracuje s kupou plazařů u nás. Sorky za reklamu a nedělám tam kdyby s tím měl někdo problém.
-------------------------------
V každým případě jestli si pamatuji, máš odoratu. Té není třeba vodu jakkoliv upravovat, stačí ji pravidelně vyčistit a nechat odstát ať vyprchne chlór, cca 15min se uznává, ale taky jí to vážně neuškodí když to neuděláš. Daleko nebezpečnější jsou tydle chemické sračky s popisem Chucka Norrise a efektem takovým, že želvě způsobí víc problémů než užitku. Taky bych tím předpokládal, že krmíš granulema a gamarusem, což jsou další sračky (promin Aurifer) a želva ti pojde do 15ti let věku a velkou část bude mít zdravotní problémy, kterých si ani nevšimneš a dost si vytrpí.
--------------------------------
Pokud se o želvu chceš starat jak nejlíp můžeš, což asi chceš dle přípravků atd... Nech ji vodu kousek nad krunýř, stačí malý filtr až bude větší a zajdi si někam pro pár ryb (sladkovodních, sušené ve zveráku jsou zpravidla mořské a nevhodné, určitě máš známýho rybáře který ti chytí pár plotic), zajdi po dešti pro pár žížal a šneků a je to... Ze suchýho krmení bych doporučil maximálně Sera Carnivor nebo Tetra Reptomin a pouze jako nutný zlo když nemáš co jinýho, v žádným případě celkovou stravu. K vápníku stačí krmit rybou i s kostí nebo šneka s ulitou majznutýho kladivem...
-------------------------------
(veterinu si rozmysli, jestli si pamatuju malá odorata, hodnota 200Kč dovoz, 300-400Kč odchov... Veterinář si vezme zpravidla více za vyšetření, spíš bych doporučil konzultaci po tel. a počkal co holka udělá jelikož zákroky u malých želv jsou většinou bezpředmětné a s vysokým rizikem)

Njn... Zkus projít zákony zda se tím můžeš zabývat více, myslím že by to měla být povinnost a lze daný firmě udělat problém... Ale jen za předpokladu, že ti to za to stojí, je to hodně nervů i financí...

Jinak antibiotika většinou želvu zruší. Opět doporučení pouze jako poslední možnost když už nic jinýho nepomůže. Celkově s léčbou apod co jsem napsal k odorátám platí i u TSS... Jinak gamarus jednou týdně a umělý jednou za dva dny je taktéž relativně dosti, želvy od půl roku krmím 2-3x týdně jako dospěláky... Sice je to spíše z časových důvodů a doporučuje se častěji, ale mám pocit že rostou pomaleji a s lepší stavbou těla. Dokonce si myslím, že budou žít i trochu dýl (zvlášt pokud se krmí malýma dravcema a ne bahnákama rybama - mají v sobě zpravidla mín svinstva) atd... Ale todle už je něco, co člověk vidí až za dlouho a to ještě není můj případ.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru