Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama kočinčínská nežere!

Zdravím, potřeboval bych velice nutně poradit. Pořídil jsem si dvě Agamy kočinčínské, samce a samičku na teraburze v Praze(stáří odhaduji 1-2měsíce). Terárium má rozměry 65x45x40cm (VxHxŠ) dole bazének čtvrt terária(denně několikrát čistá voda plus jednou za 14dní kapky ReptoSol) několik větví na lezení, uprostřed mezipatro nad ním UVB žárovka a teplotní žárovka(asi 15cm od mezipatra). Denně udržuji vlhkost nejméně na 60% ale spíše 70-80%. Samec naprosto vitální, krásné zelené barvy roste jako z vody a žere cca 5cvrčků medium denně(obalené v REPTIVITU). Samička když jsme si je před 14dny přivezly byla prvních cca 5dní živá, lítala a skákala po teráriu z bazénku do bazénku atd. Momentálně už týden nežrala. První zajímavost byla že pořád stála s otevřenou tlamičkou. Momentálně je vyhublá nehne se z místa a nemůžu jí přinutit nic pozřít.
Dokonce ji musím vzít a položit do bazénku kde začne okamžitě pít. Vyleze ven a opět se nepohne. Oproti samci je už mnohem menší. Cca tři dny jsem jí zkoušel nakrmit v boxu kde cvčka chytla skousla, vyplivla a opět nic. Zkoušel jsem i žížaly a červy, ale nic. Nechci o ní přijít proto zkouším jestli mi poradíte. Je možné aby i takto malou agamku vyšetil veterinář? Podotýkám že je i hodně stresová. Při každém přiblížení zavírá oči a když jsem se jí snažil nakrmit i jemným donucením okamžitě dělala mrtvou. Trus pohužel nemám protože už dlouho nežrala. :( Děkuji za všechny rady.......
Změna předmětu, původně: Agama Kočinčínská nežere! (Aurifer)

Předmět Autor Datum
Jakou tam mají teplotu? Je to terárko dostatečně nasvícené? Ideální by byla fotka, jak zvířat tak ub… poslední
Aurifer 21.11.2012 21:42
Aurifer

Jakou tam mají teplotu? Je to terárko dostatečně nasvícené? Ideální by byla fotka, jak zvířat tak ubikace. Pokud 1 zvíře funguje a druhé ne, tak to slabší může být tím silnějším stresované. pro začátek bych urychleně oddělila samce, slabší samičku nechala tam kde je.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru