Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Teploměr/vlhkoměr

Zdravím ve spolek,
Měl bych jeden menší dotaz. Sháním teploměr a vlhkoměr (nejlépe 2v1), který by se hodil do terárka s mojí Guttatkou.

Jaký teploměr a vlhkoměr bych si měl teda pořídit. Hledám něco dobrého co se týče kvalita/cena.

Můžete mi cokoliv doporučit, nebo mě také vyvrátit z omylu, že třeba žádný teploměr a vlhkoměr nepotřebuji a jsou to zbytečně vyhozené peníze.

Díky předem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ku gutke? To je nanic. Osit nemusis, daj jej tam misku z vodou, priapdne jeden vlhky ukryt a to jej…
danio007 30.11.2012 13:44
danio007
Tvoje odpověď se určitě nebude líbit provozovatelům Zverex !:-)
mudla 30.11.2012 13:59
mudla
To mi je uplny sumak :-D Nemam/nemal som teplomery a vlhkomery nai pri Chrysopelach, Ahaetullach atd…
danio007 30.11.2012 14:04
danio007
Danio, ty to máš možná "v oku", ale dotaz nejspíš položil začátečník a proto nevidím jediný rozumný…
mara 01.12.2012 09:56
mara
Asi takto: Vezmem obycajny teplomer, premeriam teploty pri prvom davani ziarovky a ta , ktora terark…
danio007 01.12.2012 10:58
danio007
Nikdo nemluví o kupování speciálních terarijních teploměrů, ale o obyč teploměru za padíka. Chovatel…
mara 01.12.2012 11:45
mara
Teplomer ExoTerra za padika tam ani davat nemusi :-D To su akorat hracky :-D...
danio007 01.12.2012 11:48
danio007
Tak to zkusím ještě jednou - nedoporučovala jsem terarijní ExoTerácký teploměry, ale obyčejný analog…
mara 01.12.2012 12:05
mara
Střídám Dania.:-D poslední
mudla 01.12.2012 12:43
mudla

Ku gutke? To je nanic. Osit nemusis, daj jej tam misku z vodou, priapdne jeden vlhky ukryt a to jej staci. Ked uvidis ze ide do zvelku, tak vecer trochu viac poros a je to. Co sa tyka teploty, par krat si teplotu zmeraj normalnym teplomerom kym vychytas wataz ziarovky a to staci.

To mi je uplny sumak :-D
Nemam/nemal som teplomery a vlhkomery nai pri Chrysopelach, Ahaetullach atd.. A nie to este davat ich ku guttkam :-D
Ono clovek ktoremu uz nieco rukami preslo s tym ma aspon aky taky cit, takze sa to da nejak dotiahnut. ALe zrovna u takyhc hadov ako su guttky, Bc mix, boaedony a podobne hadose je to naozaj celkom jedno. Staci hodka z normalnym teplomerom a par ziarovkami na skusku. Ziadne digi telo/vlhko mery za x stoviek.

Danio, ty to máš možná "v oku", ale dotaz nejspíš položil začátečník a proto nevidím jediný rozumný důvod proč by v teráriu s gutkou neměl být teploměr. Nevím jak velké terárko je, ani čím je vytápěné, ale když budu předpokládat, že má tazatel mládě v malém terku, vyhřívaném žárovkou bez termostatu, tak to, že tam jednou změří teplotu a bude to OK ještě neznamená, že se podmínky v místnosti kde je terko umístěné za pár měsíců nezmění a né každého napadne teplotu u hada občas kontrolovat. Malý terko se prostě může snadno přehřát a není nic jednoduššího než tam dát teploměr a občas na něj mrknout.
Teploměr stačí obyčejný analogový za pár korun.
Vlhkoměr je pro tohoto hada opravdu zbytěčný, protože nepotřebuje udržovat speciální vlhkost, stačí vlhčený úkryt pro období svleku.

Asi takto: Vezmem obycajny teplomer, premeriam teploty pri prvom davani ziarovky a ta , ktora terarko vyhreje tak, jak ma byt tak necham. V zime, tek je chladno h adam v byte kuria, pripadne clovek ktry aspon trochu rozmysla, a vidi hada stale nalepeneho na zdroji/pod zdrojom tepla zrejme sam pride na to, , ze asi to chce viac tepla, pripadne guttkam v zime nejaky ten stupen dole vadit tiez nebude. V lete, ked som ml v izbe teploty aj okolo 28-30 stupnov som vcsine druhov vypol bodovky. Ked vidim hada ktory je bud vo vode, v raseliniku, alebo stoceny niekde v rohu a viem, ze "svoje miesto" ma niekde v konaroch tak logicky mu je horuco a snazi sa ochladit.Ak clovek rozmysla, fakt to nieje nic zlozite.
A na obcasne premeranie teploty tiez nemusi kupovat teplomer spesl do terarka. HOdit tam obycany na 10 minut nieje problem... Ale ak silou mocou chce, nic mu v tom nebrani....

Nikdo nemluví o kupování speciálních terarijních teploměrů, ale o obyč teploměru za padíka. Chovatelský cit někdo získá praxí a někdo ho nezíská nikdy a čekat, že si začátečník všimne, že zvíře není v pohodě je odvážný. Kdyby byli začátečnící tak všímaví, tak nekončí tolik zvířat v popelnici.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru