Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Písek v kolejničkách

Hojte.

Mám dotaz na zlepšovák.
Určitě to máte taky tak (především u vousatek, tuším), že v kolejničkách pro posun skla máte neustále napadaný písek a ten vytváří ten příznačný "libozvuk" a ku*ví skleněné tabule. Řeším to teď občasným vysátím, ale to je opruz, musel bych to dělat tak 2x denně.
Nemáte někdo už nainstalovaný zlepšovák nebo třeba nápad na podobnou úpravu?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nejlepší je opravdu s tím počítat a udělat to terárko tak, aby to sklo bylo výš a ono tam toho písku…
VilemC 06.12.2012 19:24
VilemC
No já mám ty kolejničky jakoby venku z terária, takže je nemám ukončený přepážkou. Čili jsem přemýšl…
Kláňa 07.12.2012 11:54
Kláňa
Můžete dovnitř do těch kolejniček vlepit v nějakém rozumném rozestupu mrňavý kousky filcu nebo lina… poslední
ahojky ahojky 07.12.2012 14:11
ahojky ahojky

Nejlepší je opravdu s tím počítat a udělat to terárko tak, aby to sklo bylo výš a ono tam toho písku pak není tolik. Pak je druhá varianta jak už tu taky někdo psal, do kolejničky tu a tam udělat "zářez" na vnitřní straně, aby šel písek lehce vymést a je to. Já používám starej kartáček na zuby, vymetu to tak jednou za 14 dní a naprostý klid.

No já mám ty kolejničky jakoby venku z terária, takže je nemám ukončený přepážkou. Čili jsem přemýšlel o něčem, co přidělám na konec toho skla dovnitř kolejnice a samotným posouváním se to bude vymetat ven...
Tu možnost s oblepením třeba elektrikářskou páskou jsem taky zvažoval, právě aspoň z hlediska eliminace toho de*ilního zvuku.

Můžete dovnitř do těch kolejniček vlepit v nějakém rozumném rozestupu mrňavý kousky filcu nebo lina nebo čehokoli po čem budou ta skla jezdit (třeba jsem přímo viděla prodávat takový podložky na olepení nohou židlí, z nich by to šlo taky nastříhat), aby ta skla v kolejničkách nejezdila přímo "po zemi" ale po těch podložkách. Má to teda tu nevýhodu, že potom ten písek nelze vymetat štětečkem ale jen vysávat vysavačem, ale zase se to nemusí dělak zdaleka tak často, ale jen při velkým úklidu. A hlavně to neskřípe!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru