Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Příliš velká kořist

Dobrý den,

Dnes jsem si koupil ve zverimexu ojíněné holátko pro svoji 4-měsíční guttatu. Po pravdě nemám moc prostorové představivosti na odhadnutí velikosti, ale to holátko se mi zdálo větší (menší neměli).

Když jsem to holátko přinesl domů a dal k hadovi, gattata se kolem něho chvíli plazila a pozorovala a neměla zájem ani když se ho téměř dotýkala. Také jsem ho držel za ocas před její hlavou... Ale pořád žádná změna.
Nyní i od pohledu vidím, že je příliš velké.

Nepotřebuju radu, jak bych holátko zabil aby jsem ho následně mohl zmrazit aniž by jsem po tom měl černé svědomí (+jsem četl mnoho dotazů na zabíjení myší a nikdy není rada bez spoust odpůrců), ale opravdu potřebuju radu, jestli mám zajít do jiného zverimexu a to co mám tady tak bezplatně vrátit, popř. jiné rady.

PS: Nevítané "rady" - 'proč sis kupoval hada, když si takový slaboch zabít myš... Je to příroda!'
Je pro mě příroda když had zabije myš, ale dát živého tvora do mražáku/praštit s ním o zem v sáčku mi jako moc příroda nepřipadá.

Jinak díky za jakoukoliv radu, kromě neg. kritiky.

Předmět Autor Datum
Před uložením holete do mrazáku rozmáčknout hlavičku a tak hole rychle usmrtit. Třeba peánem. Zkusit…
BlackFlame 07.12.2012 16:59
BlackFlame
to co mám tady tak bezplatně vrátit I když je hole pryč třeba jen na pár hodin a potom ho vrátíš,…
naden 07.12.2012 18:01
naden
Jestli ta gutka žrala do teď normálně, tak nevím proč by pro ní osrstěný myší hole mělo bejt moc vel… poslední
cejna 08.12.2012 08:40
cejna

Před uložením holete do mrazáku rozmáčknout hlavičku a tak hole rychle usmrtit. Třeba peánem. Zkusit hole předložit hadovi později.

Někdy potřebuje had čas na aklimatizaci v novém prostředí. Pokud se zdálo hole velké, zatím předložit menší růžové hole. To větší zamrazit a zkusit předložit rozmražené po dalším svleku hada.

Hada nestresovat a dopřát mu třeba čtyři dny v klidu v novém prostředí.

to co mám tady tak bezplatně vrátit

I když je hole pryč třeba jen na pár hodin a potom ho vrátíš, tak z něj přinejlepším "vyroste" chcípáček. Tak nevím co je humánější jestli zamrazit nebo nechat živořit krypla. Tahle rádoby "přírodnost" jednání už stála spoustu zvířecího trápení...

Jestli ta gutka žrala do teď normálně, tak nevím proč by pro ní osrstěný myší hole mělo bejt moc velký. To musí v pohodě sežrat.
Jinak jak ti už psali ostatní, vracet už jednou odebraný hole je týrání zvířete. Jedinej humánní způsob je usmrtit ho.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru