Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Varanus salvator

Velmi všem děkuji za odpovědi.
Jak jsem psal již výše, tak pořízení tohoto varana je spíše hudbou budoucnosti, ale postupně sháním informace a zvažuji svoje možnosti. Ubikaci bych mohl vytvořit o velikosti 2,5 x 1,25 x 2m (výška není problém). Tak se chci zeptat, zda by to bylo pro jednoho jedince dostačující. Trošku by byl asi problém s výpustí bazénku, neboť nemám možnost udělat výpusť do kanalizace, ale snad by se to dalo vyřešit technicky i jinak. Dále bych se chtěl zeptat, jak jsou nároční na vitamíny, je mi jasné, že mláďata budou potřebovat přídavek vitamínů a minerálů (hlavně asi vápníku), ale nerad bych se dopustil nějaké chyby (avitaminóza/hypervitaminóza), a jak jsou na tom s vitamíny dospělí jedinci?
Co se týče té povahy, tak samozřejmě nechci takovéto zvíře nijak ochočovat (je mi jasné, že to ani nejde), spíše mi jde o to, zda si časem zvykne na manipulaci (momentálně chovám krom jiného samce krajty tmavé a ten si zvykl velice dobře - dokonce tak, že když dám do terária ruku, tak si na ni sám částečně vyleze a nechá se vyndat, nicméně při krmení je také dobré nemáchat mu před hlavou rukama). Proto bych také určitě chtěl začít s chovem od co možná nejmenšího mláděte.
Ještě bych se rád zeptal, jak je to s jejich ochranou, je to CITES I nebo II? Ještě jednou všem děkuji, přeji pěkný den.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny