Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Varanus salvator

Díky za odpověď,

no mazánek to bude určitě, snažim se seč můžu:-) a seč mi síly a výplatní páska dovolí:-)
Já se na ty kokcidie ptám, protože jsem ho na ně zatím neléčil, přestože vím, že je v trusu měl, ale přesné druhové složení těch kokcidií neznám. Po konzultaci mi totiž veterinář řekl, že ne všechny kokcidie jsou škodlivé a tedy, že by to prozatím nechal. Co jsem tak letmo přečetl na internetu, tak to byly víceméně povšechné informace, že pro člověka je z nich nejškodlivější toxoplasma gondii, ale jinak že většinou nejsou tako řka na závadu, že dělají paseku především v chovech zemědělských zvířat (slepice, králíci atd.)
Jinak varan žere a přibývá, teď jsem dlouho navážil, tak přesnou váhu neznám (hrubě odhaduji 750g???), ale krom té vybíravosti v potravě a plachosti (což neberu jako příznak čehokoli, pouze konstatování, že se nevrhá po všem co připomíná potravu) nejeví žádné známky strádání.
No a k tomu průjmu a specifickému zápachu trusu, teď budu asi za vola, ale jaksi nemám s čím/kým srovnávat, takže předpokládám, že trus salvátorů je složen z trochy řidší složky (nemyslím moč) a hovínek tedy nestrávených zbytků, alespoň ten můj to tak má. Není to předpokládám taková pevná stolice jako např. u hroznýšovitých hadů.
Omlouvám se, že jsem diskuzi zavedl tímto směrem, tedy, že to začíná být tak trochu o ho*ně:-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny