Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
a myslite zeby jejich jed dokazal zabit nasi fretku? :-)
Milkyway 14.12.2012 23:45
Milkyway
Myslim, ze keby sa skorpion stretol s tou fretkou tak nestihne ani dvihnut bodec. Kto niekedy videl…
danio007 15.12.2012 01:15
danio007
Jj taky si myslim ze fretka ho poresi celkem rychle... Dokonce si myslim, ze pokud by doslo na fight… nový
Roker 15.12.2012 11:54
Roker
Vsem chci moc podekovat stira sem nasel dnes vecer jak si to padil po chodbe je to mrska jinak moc d… nový
Milkyway 15.12.2012 23:12
Milkyway
Koukam, že víc se řešila irelevantní toxicita a obavy o kočku, syna a fretku, než jak ho najít a jak… nový
Dysy 21.03.2022 02:07
Dysy
Ahoj! Heterometři mi utekli už dvakrát. Mám velké cca 10 čísel. Poprvé mi utekl jeden (terarko zůsta… poslední
Somebody001 26.03.2024 00:42
Somebody001

Koukam, že víc se řešila irelevantní toxicita a obavy o kočku, syna a fretku, než jak ho najít a jak ho napříště líp zajistit. Našel se po jednom dni...? Jak byl ten Heterometrus velký? Ale i tak - stálo by zato říct i dalším generacím, jestli se štír vzdálil od terária hodně nebo relativně málo, jestli překonal bariéru jednoho prahu z místnosti do místnosti a jestli ho majitel hledal, nebo jenom čekal, až bude metelit po té chodbě. Zkušenost s pavoukem a jeho útěky jsou jiné než se štírem. Pavouk se u mně našel mnohdy i na vertikální ploše, na zdi, na dveřích, v žebrech topení, apod. Jestli štír vyleze na zeď, netuším. Jak se udrží na nábytku, netuším. Na nalezení pavouka mám dobrý trik, funguje na jisto. Ale štír se určitě chová jinak.
(P.S.: dneska mi právě můj štír zdrhnul, otevřel si a je pryč :-) o rodinu se nestrachuju, jsou s tim seznámeni ať koukaj pod nohy a hysterie kolem umrtí se u nás rozhodně nekoná. Ted jen hledám tipy, jak dlouho může trvat než se objeví a jestli opouští úkryt Věřím že se u nás taky objeví.
Za další rady díky.

Ahoj!
Heterometři mi utekli už dvakrát. Mám velké cca 10 čísel. Poprvé mi utekl jeden (terarko zůstalo otevřené od 15 do 21). Podruhé utekli čtyři (terarko otevřeno od cca 20 do 23 30). Dává to smysl protože jsou nejaktivnější od těch 20 do 22 30.😃 V prvním případě jsem našel štíra až po pár dnech o dvě místnosti dal - v šatníku. Podruhé jednoho na podlaze a zbyle pod nábytkem za krabicemi. Poprvé to bylo v létě a stir mel pravdepodobne víc energie. Podruhé se to stalo nedávno v březnu a v místnosti bylo pod 20 stupňů. Po zdi jsem štíra lézt neviděl. V noci na posteli s hladkýma nohama je člověk safe. Stačí koukat pod nohy a případně do bačkor. Štíři jsou v temnějších místech většinou a jsou tam zalezli (ve stresu).
Při hledání pomůže UV večer, stačí i obyč baterka přes den a systematicky vše projít😉

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru