Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želva žlutolící (Trachemys scripta scripta) Nechce skoro žrát

Pro začátečníka celkem zmatek
To bohužel jo, no...ale zase když použiješ prostý selský rozum, tak se musíš dopídit toho, co je asi tak nejlepší. Želvy v přírodě asi těžko budou žrát granule -o kterých ačkoliv výrobce bude tvrdit, že jsou kompletní krmivo bla bla, tak ale když si přečteš složení tak zjistíš, že krom obilovin, které jsou pro želvy naprosto nepřirozená složka potravy (ale pro výrobce levná) obsahují taky umělá barviva, antioxidanty a spousty dalších umělých sajrajtů, které do té želvy uplně zbytečně nacpeš. další věc je ta, že želva celý život na granuích pak nebude chtít přijímat žádné přirozené krmivo, nebo jí to způsobí trávicí obtíže. Podobně jako psům a kočkám, co jsou celý život na granclích. A do třetice- psal tu před časem zkušený chovatel želv, že mláďata krmená granulemi sice rychleji vyrostla a dříve pohlavně dospěla, než stejně stará mláďata krmená přirozenou potravou, ale potom na rozdíl od těch krmených přirozenou potravou snášela neživotaschopná vejce. takže ty granule prostě až tak uplně plnohodnotné krmivo nebudou, protože těm zvířatům něco chybí, ikdyž se to projeví až na snůšce.

Ad maso- zase zcela logicky, čistá svalovina želvám prakticky nic hodnotného nedá. Tedy krom zbytečné porce antibiotik a hormonů, které přidávají brojlerům do krmiva. Navíc hovězí je pro ně poměrně těžko stravitelné a pokud je navíc tučné, tak ho vůbec nedokáží zpracovat.

Zato když se zamyslíš, co ta želva žere v přírodě- tak sežere všechno, co uloví: rybičky, larvy hmyzu, šneky, červy atd, občas to proloží nějakou vodní rostlinou- a to je pro ni nejlepší přirozené krmení.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny