Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyprazdňování Krajty Královské

Krásné svátky všem!
Měl bych dotaz,ohledně mé Regiušky.Pořídil jsem si ji cca před 4mi měsíci.Krmím ji každých 10-14 dní středně velkou myší.Po koupi a prvním krmení se vykálela normálně,ale po dalších zatím ne.Jako substrát mam kokosové vlákno s pískem a při prvním a druhém krmení si trochu sebrala s myší i trochu substrátu.Při třetím krmení jsem trochu substrátu co měla v tlamě vybral,aby ho nepolkla.Od té doby krmím mrtvýma myšma v jiné nádobě bez substrátu.Jenže se od té doby ani jednou nevykálela.Jinak občas normálně močí.Včera když jsem ji měl venku z tera,tak jsem ji na břišní straně nahmatal bouli v cca 3-5 cm od kloaky.Mohla by se ucpat kokosovým vláknem po dvou maximálně třech pozřeních?Nebo čeká až toho bude mít na vykadění víc?
Předem děkuji za odpovědi

Předmět Autor Datum
Nějak nerozumím tomu, že močí. Takže ty bílý tvrdý bobky z ní vycházejí v pohodě, ale zbytek ne? Nám…
Artuš 25.12.2012 18:58
Artuš
Děkuji za odpověd.Ano je to cca 8mi-9ti měsíční mládě.Bílí až bíložlutý bobky vycházejí občas v poho… poslední
Memphis-m6 25.12.2012 19:13
Memphis-m6

Nějak nerozumím tomu, že močí. Takže ty bílý tvrdý bobky z ní vycházejí v pohodě, ale zbytek ne? Nám se před lety u regiusky stalo, že z ní nevycházelo nic, asi po čtyřech měsících jsem to s nervama nevydržel, zajel na veterinu, kde z ní (po rentgenu) doktor prstem vyndal tři zatvrdlý "bobky" moče struktury tvrdého šutru a než jsme dojeli domů bylo to venku skoro všechno. Od té doby v pohodě. Ale pokud vaše krajta tu moč vylučuje v pořádku... Nemyslím si, že by u vás za to mohlo dvojí náhodné pozření lignocelu (otázka je - je to mládě? na čem jí měl chovatel před vámi?), i když být vámi, tak ho vyměním za něco jiného. Jinak to, že se krajta královská pravidelně nevykadí po každém krmení je myslím OK, ony to zas tak rychlý a pravidelný nemají (ale zase - je to mládě? - tam je to přece jen pravidelnější). Každopádně ale ta boule u kloaky je divná, možná by ten veterinář nebyl k zahození (ale radši někdo přes plazy).

Děkuji za odpověd.Ano je to cca 8mi-9ti měsíční mládě.Bílí až bíložlutý bobky vycházejí občas v pohodě.Interval je určitě podle potřeby,takže nepravidelný.Chovatelka ji měla na ubrouskách v plastovém boxu.Kvůli náhodnému pozření jsem ji začal krmit mimo tera.o výměně substrátu už uvažuji.Hroznýš se mi třeba vykadí po každém krmení.Ale ten má něco okolo 11ti let,má cca 2,6 metru a dostává dvě až tři morčata za měsíc.Tady už mě to trochu děsí.Jinak je aktivní,žravá.Uvidím co napíšou jiní.Přece jen víc hlav,víc ví.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru