Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Larvy Hermetia illucens (BSFL)

Update:

Nakoniec sa mi ich podarilo rozmozit - zo zhruba 150 much je teraz okolo 5 tisic cervov.

Video1, Video2

Okrem kosti zozeru cokolvek - 4 kuracie rezne zozeru za 12 hodin. Ak to clovek neprezenie, tak tie veci ani nestihnu zhnit/zplesniviet aby vydavali nejaky zapach. Z tych lacnych zalezitosti mimo odpadu z kuchyne vdacne zozeru naprikald podstielku z kukuricnych sulkov, kukuricny srot, alebo lacne psie granule.

Je to tiche, nikam to neutece, uhyn je prakticky nulovy kedze preziju aj v pode zamorenej tazkymi kovmi. Mimo podu vydrzia 1-2 dni a potom zoschnu.

Podla tabuliek obsahuju radovo viac vapnika ako cokolvek ine. Niektore zdroje uvadzaju aj obsah kyseliny laurovej - urychluje metabolizmus a posobi antimikrobialne. Nemaju chitinovu schranku - konzistenciou pripominaju zuvacku :)

Klucove pri chove je prave dostatok svetla, bez ktoreho sa muchy nesparia a nenakladu vajicka. Zdroje uvadzaju optimum 200 μ mol/m2s. U mna to vyriesil spominany 400W reflektor na osvetlovanie stavby. Staci 2-3 hodiny denne - parenie zacina okamzite po zaisteni dostatku svetla, peak trva cca hodinu a potom pomaly ustava.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny