Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Larvy Hermetia illucens (BSFL)

Cervy som objednaval minuly rok z anglicka a prvu generaciu much som mal pred vianocami. Zaciatkom roka bola druha generacia cervov a teraz mam druhu generaciu much, teoreticky aj tretiu generaciu cervov (musim sa prehrabat v substrate).
Cize cely cyklus prebehol za cca 15 tyzdnov. Ak maju dobre podmienky (teplo, vlhko, potrava pre cervy / teplo, sucho pre kukly / teplo, vlhko pre vajicka), tak to moze byt aj len 5 tyzdnov. Akurat co by potom s nimi clovek robil :)

Vyliahnutie z kukly zavisi od teploty a vlhkosti - cim teplejsie a suchsie, tym rychlejsie. Pri pozorovani mimo insektaria pri izbovej teplote je to 10 dni, pri 28 stupnoch je to tyzden.
Mal som ale cca 500-700 kukiel v insektariu volne v plastovom boxe v mokrej hline a tie sa liahli cely mesiac postupne. Predpokladam, ze tie vrchne najsuchsie sa vyliahli ako prve a postupne ako schli aj ostatne, liahli sa z nich muchy.

Instary sa tazko pozoruju, rovnako aj rychlost liahnutia. Hlavne treba vela vody a teplo priblizne tych 30stupnov. Vela cervov pokope dokaze vygenerovat slusne teplo. Hlavne ked sa zhromazdia okolo nejakej potravy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny