Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Larvy Hermetia illucens (BSFL)

predposlednym stadiom (pred kuklou) je larva ktora uz nema usta, ale ma miesto nich hacik ktorym sa jednoducsie pohybuje. Je tmavohneda a jej jedinou naplnou je dostat sa do sucheho prostredia, co v ich logicke znamena - cim vyssie, tym lepsie (suchsie). Na to sluzia tie sikme cesticky ktore najdes na vsetkych BSFL komposteroch. Na konci je diera, cez ktoru padaju do zbernej nadoby (self-harvesting).

Samotna kukla uz ma zostat v suchu a teple, aby sa vyliahla mucha. Predpokladam ze kuklam svetlo vobec neprekaza. Treba ich nechat v nejakom insektariu, kde je pripraveny kompost, do ktoreho vyliahnute muchy nakladu vajicka. Substrat by mal byt stale vlhky, resp. uplne mokry, aby nakladene vajicka nevyschli. Rovnako by nemalo chybat teplo (nemusi byt velmi horuco, ale nesmie to byt vonku (zatial).

Ono tazko povedat, ci je 5l flasa malo - mozno ano a mozno nie. Skus pripadne mrtve muchy nahadzat do kompostu, mozno sa predsalen nejake sparili :)

Stadium muchy netrva dlhsie ako 4-7 dni, za tu dobu sa bud sparia, nakladu vajicka a uhynu, alebo sa nesparia a uhynu tiez.

Cervy dokazu zozrat okrem kosti vsetko. A ak sa to neprezenie, tak to ani nestihne zhnit/zplesniviet. Rovnako funguje aj konzumacia pripadnych mrtvych kolegov, ale uhyn je naozaj velmi nizky - su extra odolne. Dokazu prezit pod vodou, niekolko hodin v cistom alkohole a pod.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny