Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Velmi hyperaktivní želva

Mám suchoz. želvu čtyřprstku a je jí zhruba něco přes 10 let. Už asi 2 měsíce je velmi hyperaktivní, až je tím nesnesitelná a nevim,jak jí uklidnit. V terárku vydrží tak 20min max. a pak jí musim pustit běhat po bytě, protože doslova šílí v tom terárku. Nezměnila jsem jí přitom v něm nic. Ovšem když jí pustim běhat po bytě, tak je jak šílená, neustále běhá a snaží se kousat cokoliv živého co jí přijde do cesty. Máme ještě jednu kočku a musíme je hlídat, jelikož želva má tendenci jí neustále hryzat, stějně tak jako moje nohy. Je velmi agresivní a nebývala taková cca 2 roky zpět. Nerozumím proč se tak chová a kdy jí to přejde případně? Je to opravdu mnohdy vyčerpávající a nepřirozené. Děkuju za jakoukoliv informaci.

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
neni to samecek?
JaBula 02.01.2013 21:41
JaBula
no na začátku mi řekli,že jde o samičku a pak později zas někdo jiný, že je to sameček..takže upřímn…
veru 02.01.2013 21:44
veru
No ono to dost často, jak Jana naznačuje, souvisí s chováním konkrétního pohlaví v reakci na určité…
Epanterias 02.01.2013 21:49
Epanterias
takze nam nezbyva nic jineho nez ji to prejde? a jak dlouho to obvykle trva tohle obdobi?
veru 02.01.2013 21:51
veru
To není musth jako u slonů:-D Neříkám, že to je, ale že to může být normální pářící chování samce, k…
Epanterias 02.01.2013 22:09
Epanterias
no to jsem rada :)) Terarko ma 1000 x 450. Obycejne vyhovuje, ale momentalne vubec..
veru 02.01.2013 22:20
veru
Jestli to má být 1metr na 45cm, tak se ani moc nedivím. Dospělá horsfieldka se v tomhle musí co chví…
Epanterias 02.01.2013 22:25
Epanterias
Verim, ale prostory na to bohuzel nemame, takze az se hodi chlapec do klidu, tak mu to zas stacit bu… poslední
veru 02.01.2013 22:37
veru

no na začátku mi řekli,že jde o samičku a pak později zas někdo jiný, že je to sameček..takže upřímně netušim. Každopádně k čemu to je dobré, jaké je pohlaví? Já bych velice ráda,aby se zas uklidnila a mohli jsme normálně žít. Želva v terárku a my se nemuseli obávat jejího agresivního chování.

To není musth jako u slonů:-D Neříkám, že to je, ale že to může být normální pářící chování samce, který v reakci na zvýšení teplot, prodlužování se dne, jak je vidět i nehibernaci - tedy netypické podmínky pro tohle období (správně má touhle dobou totiž zimovat a ne dávit kočky) a reaguje na jakýkoliv podnět, který může připomínat nějakým způsobem samici, resp. opačné pohlaví. Horsfieldky jsou i normálně, alespoň dle mých zkušeností, dost aktivní želvy a pokud jsou "rozchozené", jsou nezastavitelné. Ubikace, které bez potíží stačí dvojnásobně velkým marginátám u horsfieldek nestačily. Jak má velké terárium, fotka by nebyla?

Jestli to má být 1metr na 45cm, tak se ani moc nedivím. Dospělá horsfieldka se v tomhle musí co chvíli mlátit o stěny (i mně se tloukly). Lepší by byl želví stůl o větší ploše. Vím, zní to nadneseně, sám nejsem příznivce předimenzovaných terárií, ale zrovna horsfieldky jsou chodci a bohužel se nejedná ani o gekona, ani o varana, jemuž lze prostor rozčlenit a zvětšit polepením zadní stěny, větvemi, korkovou kůrou atd.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...