Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Had mi nechce žrát

Zdravím, nedávno jsem si koupila nádherného Hroznýšovce duhového, má půl roku, jakmile jsme si ho přinesli domů, dali jsme ho do terárka a dle pokynů prodejce mu tam dali hole potkana, spapal ho, všechno v pořádku, měla jsem ho po 2 týdnech nakrmit zase. Koupila jsem teda místo holete 2myšky, ty nechtěl, lozili mu po hlavě, všechno možné a on nic, počkala jsem teda cca 5 dní a dneska mu koupila hole potkánka, toho taky nechce.Nevím už co mám dělat, je v pohodě, strašně hodný... nevím kde je problém. Jo, ještě mi teď rád zalízává do takové té škvírky mezi těmi posouvnými dvířky a zakončeném dnu terárka ...:/ kdyby to nějak souviselo
Děkuji za každý příspěvek.

Předmět Autor Datum
Krm tedy tím, co žere. Dvě myšky... Třeba to nikdy nežral a nesedí mu pach. U hadů to sem tam tak bý…
BlackFlame 04.01.2013 16:56
BlackFlame
Je možné aby mu neseděl pach i toho holete? Jak vypadá trus hada?
Darkinka 04.01.2013 17:12
Darkinka
je to takova bilo-seda mnadlava substance,ktera se podoba trusu ptaku..kdyz ma hadica vykaka nekam b…
ondr4 04.01.2013 17:16
ondr4
Ta bílá substance je močovina. Výkal bývá hnědé až béžové barvy. Hlavně to vyber všechno. U té cench… poslední
BlackFlame 04.01.2013 17:18
BlackFlame

Krm tedy tím, co žere. Dvě myšky... Třeba to nikdy nežral a nesedí mu pach. U hadů to sem tam tak bývá. I když moje popelnice už od tkaniček žraly a žerou všechno. I když, jako takhle mladí mi žrali až po vylučování. Nejdřív strávili a teprve pak bylo ideální krmit. Krm je v noci a v případě, že budou číhat na kořist nebo aktivně lovit.

Pro jistotu můžeš popsat podmínky chovu. Jinak jako mláďata hodně hrabou a rádi se schovávají. Přes den mi vůbec nevylézali.

Do škvíry mezi dvířky a dnem? Nechápu. Dvířka nemohou být vsazená dole u dna, když u těchhle hadů potřebuješ substrát o určité výšce. Hlavně zabezpečit všechno, kde by se had mohl zaseknout nebo zranit. Mezi šoupačky stačí vložit přeložený pruh kartónu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru