Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pagekon řasnatý - barevná mutace?

Koukám pánové co hlava to odborník... já sem teda jenom hloupý začátečník mám jen 10 pagekonů řasnáčů a to z původních dvou. Ale už na první pohled poznám, (a to i bez ciliáta v kapse) že tady, se teda jazyk moc neřeší. Takže čeština nečeština, piš jak piš, hlavně že si rozumíme že. Dobrá tak abych se do toho obul stýkám se s chovateli jenž nejezdí po burzách prodávat pagekony jelikož dobře vědí že jejich zbarvení závisí na náladě. Mají totiž podobnou, jen né tak dobře vyvinutou vlastnost jako chameleon (čtěte klidně žamelon, když vám to udělá dobře) takže dokáží měnit barvu. Takže například černé tečky, jenž tu kdosi popisoval, se objeví v 80% při rozčílení nebo nervozitě.
Dál by mě docela dost zajímalo kdo kde publikoval že je nebezpečné chovat jedince velkých věkových rozdílu hmm? Pagekon řasnatý (Rhacodactylus ciliatus) není kanibal a to ani když hladoví po delší dobu. Existují jen případy bojů mezi pohlavně zralými samci, (cca od 1.5 roku života)kdy dojde k tzv. odhození ocasu. Samec, nikdy nenapadá mláďata. Samici lze poznat snáz, než samce ale s jistotou bohužel, jak již bylo zmíněno až v pozdním věku. Samice nemá vaky kolem kořene, a z pravidla má krk od zdola směrem k bříšku zabarvený do oranžova podle genetiky až do ruda. Ciliát potřebuje vitamíny zejména v mladším věku kvůli stavbě ¨kostí¨ v pozdějším věku pak zejména samice vyžaduje vápník jenž ztrácí produkci dvou vajec měsíčně(ve vegetačním období- lze udržovat i v zimě, ovšem zkracuje se tím život samice) v případě zdravých silných jedinců.
Pozor, striktně dodržuj dávkování uvedené na obalu v případě vitamínu D3, může totiž dojít k předávkování. Z pravidla by strava neměla obsahovat více jak 1-2% tohoto vitamínu. Genetika je téma poněkud složitější ale z mých vlastní poznatků, převládají otcovy geny, v případě kamufláže a matčiny, v případě vitality. Zbarvení je náhodné pokud nedochází k vícegeneračnímu šlechtění. Děkuji vám za pozornost a přeji úspěšný lov vašim gekonům...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny