Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pagekon řasnatý - barevná mutace?

Původně jsem to chtěl ignorovat, ale nedá mi to, hlavně proto, že se bojím, aby si Vaše rady někdo nevzal k srdci. Začnu pár poznaky, pokud byste opravdu měl 10 ciliátů a choval je delší dobu, věděl byste, že zbarvení záleží mimo jiné na podmínkách, konkrétně vlhkosti a teplotě. Možná mám nějaké extrémně divné ciliáty, ale alespoň ti mí se zbarvují každý večer, když je porosím. Tak buď maj každý večer radost, že je tma, nebo jsou asi z jiného chovu :-D.

Stejně tak byste jakožto zkušený chovatel měl vědět, že ciliáti dokáží o potravu bojovat. Ano neubližují si, ale větší jim potravu prostě berou, takže ti menší mají v případě společného chovu v horším případě méně potravy, než by měli mít, v lepším případě minimálně stres, protože jakmile uloví cvrčka, nahání je je po teráriu starší soukmenovci. Zásadnější problém je ale v tom, že v případě společného chovu mladších samic a starších samců dochází k tomu, že se je samec snaží pářit. Opětovně v lepším případě má samice stres z toho, že jí starší samec neustále nahání po teráriu, v horším případě ji dohoní a nakreje. Nedostatečně dospělá samice pak nemá dost sil a nemusí snůšku přežít. Tolik k společnému soužití různě starých jedinců ;-).

A na závěr nebudu poučovat ale požádám o radu. Strašně rád bych se dozvěděl, jak přesně mám u podávání vitaminů ciliátům dávkovat. Snažím se na cvrčka naklepat vždycky jenom cca 3 miligramy vápníku, ale ne vždycky se mi jej podaří udržet, občas poskočí nebo se oklepe a já pak přesně nevím, kolik D3 na něm zůstalo. Zvířata chovám bohužel krátce, tak s tím ještě nemám tolik zkušeností a rád se poučím.

PS: Vlákno je více než rok staré, ale jak jsem psal v úvodu, nedalo mi to ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny