Předmět Autor Datum
To vypadá jen jako lehká odřenina nebo mírná popálenina vrchní části šupin, po svleku by to mělo být…
Aurifer 10.01.2013 23:41
Aurifer
Ahoj. :-) Můj názor je že to není popálenina ale odřenina. Ta moje to má taky docela bežně. Vrtá se…
Sikora 11.01.2013 09:58
Sikora
díky moc ,už to mám ,leze mi dost často pod keramickou misku z vodou,která je odspodu bez glazury,a…
filth 11.01.2013 10:11
filth
uplně přesně jsi to odhadl...už to má dýl,ale po svleku jsem nic nenašel :)
filth 11.01.2013 10:14
filth
Jo to nemáš vůbec za co :-) Když jsem měl štěpky tak jsem to řešil tak, že misku musíš dát na úplné…
Sikora 11.01.2013 14:02
Sikora
ono obecně, když se zařizuje terárko, tak je potřeba všechny předměty dát tak, aby se pod ně had (ne…
Aurifer 11.01.2013 14:27
Aurifer
se pod tu misku lezla asi ochlazovat ,protože pod topný kámen neleze a mohla by..zatím jsem dal nádo… poslední
filth 11.01.2013 16:39
filth

To vypadá jen jako lehká odřenina nebo mírná popálenina vrchní části šupin, po svleku by to mělo být OK...ono když se pořádně podíváš na tu fotku, tak to není jen ten flek, ale je to celý pruh podélně po hřbetě. Nicméně nemělo by to být nic vážného, co by potřebovalo nějaké ošetření. Spíš prohlédnout terárium, jestli tam nejsou nějaké ostré hrany, škvíry, kterýma had prolezl a odřel se atd...

Jak tam máš řešený výhřev?

Ahoj. :-) Můj názor je že to není popálenina ale odřenina. Ta moje to má taky docela bežně. Vrtá se pod velkým kořenem který užívá místo úkrytu. Takže pokud tam máš nějaký těžší kořen nebo kámen a občas jí načapeš jak si to pod ním hoví tak jsi našel i místo kde se to stalo. Po svleku nepoznáš že tam něco bylo, ale po nějaké době šmejdění a zalézání všude možně se jí to udělá zas pokud nevymyslíš jak to předělat. :-)

Jo to nemáš vůbec za co :-) Když jsem měl štěpky tak jsem to řešil tak, že misku musíš dát na úplné dno tzn že pod ní nesmí být žádné štěpky ani nic jiného. Pokud leží pěkně rovně bez toho aby pod ní něco bylo tak se mi ještě nestalo aby mi pod to hadice vlezla. Jinak jsem běžne hledal hada se strachem že ho budu lovit po bytě (což se mi kdysi několikrát stalo - vždy moje chyba) a ve finále stačilo zvednout misku. Od té doby nedávám misku na substrát ale položím ji naholo a substrátem ji jen ,,obsypu nebo přihrnu".

ono obecně, když se zařizuje terárko, tak je potřeba všechny předměty dát tak, aby se pod ně had (nebo ještěr) nemohl šprajcnout nebo podhrabat. To je zvlášť nebezpečné třeba u těžších věcí, protože by ho to mohlo i přimáčknout. Já pod misky u hadů dávám polystirenovou destičku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru