Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Želva žlutolící (Trachemys scripta scripta) Napuchlé víčka

Zdarvim potřeboval bych prosím poradit ohledně mojí želvy. Mám ji asi měsíc a teď se mi zdá, že když zavře oči tak je má lehce napuchlé, ale když jsou otevřené tak jsou čisté a bez napuchnutí. Většinu doby je má otevřené a neslepené, ale když mrkne tak je to takové pomalé mrknutí které trvá tak 1.5s. Málem bych zapoměl napsat ,že želvička je jestě mládě délka karapaxu je 3,5cm.

Co se týče podmínek chovu tak jsou takové: Želvárko 50x30x30, uvb žárovka repti glo 5.0-13W svítím s ní skoro celý den, dále je tam výhřevná teraristická žárovka 40W která svítí 10-12hodin denně a na výhřevném místě dosahuje 38-42 stupňů. Má tam zruba 25l vody. Topítko jsem odstranil a vyhřívám jen světlem. Teplota vody je 25-26 stupňů a teplota vzduchu je tak nastejno + - 1stupeň. V noci teplota vody klesne zruba na 18-21stupňů. Želvárko je celé kryté.
Krmím jí mraženými patentkami,mr. grundlemi(Ančovičky), občas kuřecí maso. Tohle všechno žere jako divá, ale sušené věci jako je gamarus,granule nebo ráčci to vůbec nechce.
Dočetl jsem se někde na webu, že by to mohlo být nedostatkem vitamínu A, ale ten je obsežen v ribím mase které dostává každý den.
Tak bych vás chtěl poprosit o radu. Díky moc Honza :-)
Přikládám dvě fotky: Na jedné je když mrkla a ta druhá je mormální
http://jtrubelik.rajce.idnes.cz/Nova_slozka_2/#SDC 11758.jpg
http://jtrubelik.rajce.idnes.cz/Nova_slozka_2/#SDC 11760.jpg

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny