Předmět Autor Datum
Já tyhle pásy pod plasťáky používám běžně u ubikací, co jsou nad podlahou a tudíž je nevytápěj ty sp…
Aurifer 16.01.2013 13:20
Aurifer
Díky za rychlou odpověď - přesně na tenhle účel to potřebuju a Samly už mám nakoupený.
Hanako3 16.01.2013 13:23
Hanako3
Já měl nejprve topný pás, nyní mám topnou fólii této značky. Nejprve jsem měl boxy (Samla krabice z…
4erw 16.01.2013 13:22
4erw
Taky mi přišlo, že když byly krabice přímo na topném pásu, dost se to přehřívalo (krabice i pás), T…
Aurifer 16.01.2013 13:54
Aurifer
Já v tom chovám šváby a protože jich mám více v policích nad sebou, musím to občas vyndat a dát jim…
4erw 16.01.2013 14:16
4erw
Zdravim,zaujimalo by ma ci ma niekto rozne vykony vyhrevnych pasov Ultratherm Viv strip,alebo Viv ma… poslední
marduk 17.01.2013 17:31
marduk

Já tyhle pásy pod plasťáky používám běžně u ubikací, co jsou nad podlahou a tudíž je nevytápěj ty spodní ubikace. Vyhřejvám s nima hlavně kladišťata. Ony ty pásy nějak nežhavěj, jen hřejou. Navíc teda co se týče těch plasťáků, tak používám Samly, ty maj "nožičky", takže neležej uplně na těsno na těch pásech.

Já měl nejprve topný pás, nyní mám topnou fólii této značky. Nejprve jsem měl boxy (Samla krabice z Ikei) položené přímo na topném pásu, ale při vyndavání a zandavání boxu jsem několikrát zajel okrajem boxu do pásu a ten se celkem snadno promáčkl. Protože mi to nepřišlo právě bezpečné, mám nyní fólii, nad ní jsou cca 2 cm místa a pak pásy skla (6mm) a teprve na sklu mám boxy. Taky mi přišlo, že když byly krabice přímo na topném pásu, dost se to přehřívalo (krabice i pás), a že dno té krabice měklo (ale třeba se mi to jen zdálo).

Taky mi přišlo, že když byly krabice přímo na topném pásu, dost se to přehřívalo (krabice i pás),

Tak ono to je celkem logické, že se tam pak bude kumulovat teplo a přehřívat se to. Když něco hřeje, tak to teplo musí unikat...já mám ty pásy mezi nožičkama Samel a stačí to, protože tam vzniká mezera sama o sobě. Akorát s těma Samlama prakticky nejezdím, mám v nich hlavně ještěry a ti by se z toho zvencli...

Já v tom chovám šváby a protože jich mám více v policích nad sebou, musím to občas vyndat a dát jim nažrat. :-)

Když něco hřeje, tak to teplo musí unikat...já mám ty pásy mezi nožičkama Samel a stačí to, protože tam vzniká mezera sama o sobě.

Tak fyzika toho procesu je mi jasná. ;-) Upozornil jsem na to, protože jsem to nečekal tolik. Já mám ty Samly 22-litrové, a i když byly položené přímo na topném pásu a měly tam místo mezi pásem a nožičkami (+ nebyly na pásu celou plochou), nestačilo to. Mám tam tedy i substrát (lignocel+listovka), ale jen v nízké výšce (cca 3-5 cm, podle doporučení výrobce fólií). Přesto se dno dost vyboulilo směrem k fólii, a když jsem zkoušel změřit teplotu, byla mezi krabicí a fólií mimo rozsah teploměru (>45°C). Proto na to upozorňuji. :-)

Zdravim,zaujimalo by ma ci ma niekto rozne vykony vyhrevnych pasov Ultratherm Viv strip,alebo Viv mat.Niekde som cital,ze rozdiel vo vykone tychto pasov je zmenou rozmeru (vacsia plocha hrejucich pasikov=vacsi vykon),ale povrchova teplota je rovnaka.Ma to niekto odskusane?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru