Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Substrát do terária pro hroznýše královského

Dobrý den, postavil jsem si větší terárium pro moji constrictorku a jelikož chci aby taky nějak vypadalo, jelikož je to dominantní část obývacího pokoje, chci dát jako podklad mulčovací kůru, Už jsem ji viděl v mnoha teráriích, ale nevím, jestli se může jen tak vysipad do terárka, nebo je třeba ji nejdřív nějak ošetřit. Menší věci jsem dřív většinou nechal chvíli v troubě ve vysoké teplotě a větší jsem několikrát napustil savem určeným na ošetření hraček pro děti a po vyčichnutí jsem je teprve dával do terária, ale trouba by mi při tom množství asi zasmradila dům a nevím jestli by savo mělo v tomto případě ůspěch, používal jsem ho jen na větve. Poradí mi prosím někdo se zkušeností s mulčovací kůrou v teráriu? Děkuji.

Předmět Autor Datum
koukněte sem www.teraporadna.cz/q/view/82357-subsrat-pro-hroznyse , třeba vám to pomůže.
animals 17.01.2013 12:48
animals
klasická mulča se mi do terárek neosvědčila, jednak tam plesniví a navíc v ní je dost pryskyřice. Pl…
Aurifer 17.01.2013 13:48
Aurifer
klasická mulča se mi do terárek neosvědčila, jednak tam plesniví a navíc v ní je dost pryskyřice. p…
halapremek 17.01.2013 15:39
halapremek
Mulčovací kůru taktéž nedoporučuji, ale když už chceš kůru tak doporučuji piniovou kůru (viz. odkaz…
pythonregius2000 17.01.2013 18:14
pythonregius2000
Děkuju za rady, jen pořád nevím jestli mám tu kůru nějak ošetřovat a nebo jestli ji tam mám prostě n…
JJLoky 17.01.2013 21:03
JJLoky
tuhle nijak ošetřovat nemusíš, prostě tam ten pytel vysypeš...my ji používáme u pralesních druhů, pá…
Aurifer 17.01.2013 21:25
Aurifer
já kupuju piniovou kůru v Baumaxu, Obi nebo Hornbachu v zahradnictví v 70l pytlech..to vyjde nejlépe…
Ivoš. 17.01.2013 21:37
Ivoš.
No, jednoho hada teď už a zatím mám, ale tak za dva týdny jich asi přibude, teda pokud se v Brně na…
JJLoky 18.01.2013 10:53
JJLoky
ono neber to s tou "zbytečností" k hroznovi nějak osobně- psala jsem to proto, že tomu hadovi je jed… poslední
Aurifer 18.01.2013 11:43
Aurifer

klasická mulča se mi do terárek neosvědčila, jednak tam plesniví a navíc v ní je dost pryskyřice. Plazi v terárkách mi na ní blbě dýchali, takže mulču používám jen u některých savců hlavně ve venkovních voliérách. Tam má výhodu, že je levná, eliminuje pachy a dobře se mění, ale v terárku o to nejde, páč se šutr uklidí, když ho zvíře udělá. Já měla hrozna vždycky na hoblinách, ale už několik let používám piliny pod koně TierWohl Super. Jsou to tvarově spíš piliny než hobliny, ale taky nejsou prašné. V terárku vypadají líp než klasické hobliny.

tuhle nijak ošetřovat nemusíš, prostě tam ten pytel vysypeš...my ji používáme u pralesních druhů, páč ta v terárkách neplesniví. K hroznovi by mi přišla zbytečná, ale zase když chceě, aby to vypadalo přirozeně a máš 1 hada, tak ten účel to splní dobře.

já kupuju piniovou kůru v Baumaxu, Obi nebo Hornbachu v zahradnictví v 70l pytlech..to vyjde nejlépe a dokonce je na pytli napsáno: vhodné pro terária..pytel většinou proseju přes přepravku na hrubý a jemnější a zbylý odpad vyhodím (nasypu do zahrady)..z 70l je tak 5l odpadu..posledně jsem kupoval pytel za 250,-

No, jednoho hada teď už a zatím mám, ale tak za dva týdny jich asi přibude, teda pokud se v Brně na burze do něčeho zakoukám :-) . Jen nevím proč je teda ta kůra zbytečná k Hroznýšovi a proč je důležité že je tam jen jeden had? Mohla bys mi prosím Auri doporučit něco co by podle tebe bylo vhodnější? Protože hobliny se mi moc nelíbí ... Jinak díval jsem se na pár tvých příspěvků a opravdu poklona, krásná terária a nádherná zvířátka. Kdybych věděl dřív že jsou i takové ženy asi bych se svatbou počkal :-)

ono neber to s tou "zbytečností" k hroznovi nějak osobně- psala jsem to proto, že tomu hadovi je jedno, jestli je na hoblinách nebo na jedlové kůře, obojí je stejně vhodné. Pokud máš 1 hroznu v okrasném teráriu, tak samozřejmě proč mu nedat tu kůru. Ono to s těma hoblinama pak je spíš proto, že když už pak má člověk těch hadů víc, tak se ta kůra dost prodraží a hobliny fungují stejně, ikdyž nejsou tak estetické.

Jinak díval jsem se na pár tvých příspěvků a opravdu poklona, krásná terária a nádherná zvířátka. Kdybych věděl dřív že jsou i takové ženy asi bych se svatbou počkal

díky :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru