Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Teraristická knihovna pod projektem TERAmagazín

Již delší dobu si pohrávám s myšlenkou jakési databáze knih o teraristice a příbuzných oborech. Nemá se jednat o místo, kde by se knihy daly přímo sehnat či zapůjčit, spíš by databáze dopomáhala nasměrovat jedince na správné knihy.

Převážně mi šlo o to, aby chovatel mohl přijít na stránky, zadat do vyhledávání název zvířete a knihovna mu vyplivne knihy, ve kterých se o zvířeti psalo.

V podstatě včera se mi povedlo projekt téměř dokončit, chybí malé úpravy a vylepšení, nicméně jedná se o tu "funkční část" kterou je potřeba naplnit a knihy "oštítkovat", tedy označit o jakých zvířatech se v nich píše. Uvědomuji si, jaká to je hrozná činnost, nicméně se domnívám, že podobný projekt u nás není a teoreticky by mohl být přínosný.

Tady je pár screenů z knihovny:

Náhled kategorií
http://tera.poradna.net/file/view/14430-1-png

Výpis obsahu kategorie
http://tera.poradna.net/file/view/14431-2-png

Detail vyhledávání a vyhledávání dle lat. názvu zvířete (tagu)
http://tera.poradna.net/file/view/14432-3-png

Detail konkrétní knihy
http://tera.poradna.net/file/view/14433-4-png

Detail administrace přidávání a editace knihy
14434-5-png

V případě, že by někdo projekt shledal jako přínosným a chtěl by se na něm podílet, ať už nápadem či vložením pár knih, které třeba doma má, budu jedině rád a prosím o kontaktování na ales.kozubik@teramagazin.cz
Stejně jako v případě časopisu se nejedná o hotové řešení, ale spíše nástřel vize, takže případné připomínky, kritiku a další, které mi pomohou projekt posunout dopředu velmi vítám. V knihovně je zatím pouze jedna kniha, jako příklad, jak vše funguje, či nefunguje. Na přidávání budu postupně pracovat ze svých zdrojů, případně s lidma, které projekt bude zajímat.


Knihovnu si můžete live prohlédnout na stránkách projektu TERAmagazín, konkrétně teramagazin.cz

Za TERAmagazín,
Aleš Kozubík

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny