Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Volné terárium :)

Dobrý večer,
Mám volné tohle terárium viz příloha. Dřív v něm bydlely 3 gekončíci noční. Teď mají nové terárium. Poraďte mi prosím jakého ho ještěra bych mohla dát do terária na obrázku aby se v něm ještěrovy líbilo?
Doma chovám chameleona jemenskeho, agamu kočičínskou a gekony noční. Rozměry terária jsou:130X71X54.
Předem děkuji za odpověd :)

Předmět Autor Datum
Kde to má větrání???
naden 06.02.2013 08:18
naden
Větrání to má zezhora :) Je to málo?
Adéla11 06.02.2013 09:43
Adéla11
Určitě, vzduch nemůže cirkulovat a je uvnitř zatuchlo, zkráceně není to terárium, ale akvárium bez v…
naden 06.02.2013 10:06
naden
Takže když přidělám odvětrávání ještě ze strany tak to bude v pořádku? Akorát problém je že terárium…
Adéla11 06.02.2013 10:12
Adéla11
Těžko, ono i ten přístup zhora není nejlepší řešení, je to pro zvířata dost stresující (zhora = pred…
naden 06.02.2013 10:38
naden
ten přístup zhora je to poslední, co by vadilo, je to pořád dokola omýlaná fáma. Ale to větrání je p…
Aurifer 06.02.2013 10:41
Aurifer
Práce je pro mě maličkost zajímá mě hlavně aby se v něm zvířata cítila dobře :). Terárium zkusím pře…
Adéla11 06.02.2013 10:42
Adéla11
co třeba vousatky? Nebo nějaký druh lacertida, jako jsou třeba Timon lepidus, tangitanus, Omanosaura…
Aurifer 06.02.2013 10:59
Aurifer
Děkuji moc za rady :) Myslela jsem ze bych vyřízla skleněnou stenu mam jí slepenou silikonem a dala… poslední
Adéla11 06.02.2013 11:08
Adéla11

Těžko, ono i ten přístup zhora není nejlepší řešení, je to pro zvířata dost stresující (zhora = predátor). Nejlepší by bylo udělat jiné, opravdové terárium, ale jsem realista a vím že ti to bude líto vyhodit, i když u mě by šlo hned a přinejmenším na půdu, takže ho asi znovu použiješ. Použil bych z něj co nejvíc věcí do toho nového, vím je to pracné, ale co je nějaká práce navíc proti pocitu že moje zvíře nestrádá a udělal jsem pro něj maximum...:-)

ten přístup zhora je to poslední, co by vadilo, je to pořád dokola omýlaná fáma. Ale to větrání je problém. tohle je vysoké akvárko, takže dole bude ten vzduch pěkný eklhaft.

Práce je pro mě maličkost zajímá mě hlavně aby se v něm zvířata cítila dobře :). Terárium zkusím předělat a udělat z obou bočních stran větrání. Pokud se to nepovede terárium předělám :). Mohl by jste mi prosím poradit do takhle velkého terária nějakého ještěra? :) Když už budu terárium předělávat tak pro určitý druh plaza :)Ale terárium asi zachovám a zkusím předělat to odvětrávání :)

co třeba vousatky? Nebo nějaký druh lacertida, jako jsou třeba Timon lepidus, tangitanus, Omanosaura jayakari atd...To terárko je zařízené pro stepní zvířata, takže vybírat podle toho, ale jinak fantazii se meze nekladou, podle toho, co se vám osobně líbí.

Co se týče toho větrání, tak bych uřízla přední stěnu a vlepila tam šoupačky s větračkou pod dvířky a bylo by to vyřešené.

Děkuji moc za rady :) Myslela jsem ze bych vyřízla skleněnou stenu mam jí slepenou silikonem a dala tam dřevotřísku do které bych vyřízla větrací otvory. Ale to vaše řešení mi příjde lepší. :) Ještě jednou děkuji za rady.
A ještě bych mela dotaz doma mám gekony noční dvě samice a jednoho samce. Samec je trošku mladší než samice. Když sem ho připustila hned vrtil ocáskem a běžel za samicemi ale pářit sem je ještě neviděla ani nenakladly vejce. Čím to může bít? :/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru