Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Krajta královská - nemocná? :-(( změna dýchání

Dobrý den,
předem moc díky za jakoukoliv radu, mám 2 hady, dospělou užovku, s kterou nbebyl nikdy problém a je naprosto v pořádku a mládě krajty královské - její stáří odhaduji na cca půl roku+. je z odchytu, mám ji od září, a dnes jsem si všimla, že špatně dýchá. Je to zvuk jak kdyby měl člověk ucpaný nos a snažil se vydechnout... moc se o ni bojím :(( má s tímto někdo zkušenost nebo mám hned běžet k nějakému specialistovi aby se na ni podíval? teprve jednou se svlékala (špatně) ale navlhčila jsem ji a zbytky z ní jemně sundala, když se natáhne, propadlá není, krmím ji tak jednou týdně, ale poslední dobou skoro vůbec nevylézá, vypadala že se bude zase svlékat (zešenutí) ale pak to zmizelo a už je to týden a nic se neděje předevčírem jsem jí dala myš a jí normálně. Byla na testech na parazity atd v září a vše OK jen má trochu občas nějakou šupinku odchlíplou ale specialista mě ujistil, že se to časem srovná. Četla jsem ze by mohlo jít o zápal plic ale nevím, doufám že to není až tak vážné a z čeho by to chytla :(( Moc díky za Váš čas a názor...

Předmět Autor Datum
Nejprve by o chtělo popsat podmínky chovu ( teploty, velikost ubikace, vlhkost, ... ). Podle mě se j…
rayman 14.02.2013 13:21
rayman
Fotka teraria v přiloze, ukryt ma velky, proto uvnitr jeste jeden maly aby nemela spatny pocit z vel…
wwwerush 14.02.2013 14:42
wwwerush
Teploty pod výhřevným místem klidně i o pár stupňů víc, v prostoru kolem těch 27, vlhkost je žalostn…
rayman 14.02.2013 15:37
rayman
Zvedni trochu teplotu. Na zvyšování vlhkosti se vyprdni. Tím to jen zhoršíš. Stačí, když zařídíš vlh…
cejna 14.02.2013 17:03
cejna
Tak Vam moc dekuju diky bohu se vse samo vyresilo :-D kamarad mi poradil ze to nemusi byt nutne spat…
wwwerush 14.02.2013 18:09
wwwerush
Hlavně to s tou vlhkostí nepřeháněj, nebo tady bude za chvíli dotaz proč má krajtička růžový skvrny…
cejna 14.02.2013 18:28
cejna
Ok :-D poslední
wwwerush 14.02.2013 18:51
wwwerush

Fotka teraria v přiloze, ukryt ma velky, proto uvnitr jeste jeden maly aby nemela spatny pocit z velkeho prostoru, teploty pres den vetsinou 27-30 pres noc kolem 18-23 ale ma tam topny kamen kdyby ji byla zima. velikost terarka 98x45 cm, vlhkost 25-40% - to je malo vim, nejak jsem to jeste nevychytala s temi štěpkami - nemuzu moc rosit aby neplesnively ale kokosovy substrat jsem cetla ze krajtam zas nevyhovuje.. takze se snazim rosit vickrat denne plochy pod zarovkou a u kamene. ale toto snad nemuze byt duvod nachlazeni..? a snazim se rosit nebo obcas koupat i ji.
Moc dekuju za vas cas a ochotu........

Teploty pod výhřevným místem klidně i o pár stupňů víc, v prostoru kolem těch 27, vlhkost je žalostně málo, dejte ji tam kus mechu a vyměňte ty štěpky za jedlovou kůru.

(http://obchod.acheta.cz/product_info.php?cPath=40_ 68&products_id=1697)

(http://obchod.acheta.cz/product_info.php?cPath=40_ 69&products_id=872)

Lignocel (kokosový substrát) není špatný, ale i s ním mám špatné zkušenosti, i ten mi po čase začal plesnivět, ale někteří chovatelé si ho vychvalují, potom se musí dávat bacha na krmení kdy může lignocel ucpat střeva.

Já u všech zvířat které potřebují vyšší vlhkost používám tu jedlovou kůru a mech a bez problému dokáže udržet (rosím jednou za den popřípadě za dva dny) 70% +- stálou vlhkost.

Ono to špatné dýchání může být i malou vlhkostí, respirační problémy vznikají jak příliš malou tak velkou vlhkostí, tak bych to viděl na tu malou vlhkost.

Na nějaký koupání bych se vyprdl, rosit bych doporučil spíš vlažnou vodou, a i tak bych nerosil přímo ní.

Tak Vam moc dekuju diky bohu se vse samo vyresilo :-D kamarad mi poradil ze to nemusi byt nutne spatny dech, ale ze se mozna dost spatne svlika at ji dam vlaznou - spis teplou dlouhou koupel a uvidime ... no asi po ctvrt-pul hodce koupani zešedla a na nekterych mistech se zacala dokonce "oddelovat"... uz se cela svlekla a už nepíská/nechrčí takze jsem si oddechla ze neni nemocna, příště uz nebudu vyšilovat :-D asi to teda bylo tou hodne nizkou vlhkosti tim padem :(( díky za rady, ten mech je moc dobrý nápad, urcite ho tam dam i tu jedlovou kuru aby to mela vlhčí :) ještě jednou díky už vypada mimino zas spokojene a zdrave! :-)))))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru