Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Phrynohyas resinifictrix

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli je možné (popřípadě někdo ví kde přesně) někde v JMK zakoupit v obchodě Phrynohyas resinifictrix (rosnička včelí/harlekýn), nebo je nutné sehnat tuhle žabku spíše přes chovatele. O její koupi zatím jen teoreticky uvažuji, četl jsem že je to často chovaná, nenáročná žába. Jen mi nepřijde jako časté zvířátko ve zverimexech. Za odpovědi předem děkuji

Předmět Autor Datum
ve zverimexu ji seženeš za 700, na burze za 200.Chovatel její cenu udává podle uvážení asi od 200 je…
Crysis 2 maniak 16.02.2013 09:11
Crysis 2 maniak
Jo, jo, určitě je to cenově výhodnější. Navíc je u těhle žabek dobré jich mít víc - potřebují totiž…
Artuš 16.02.2013 12:17
Artuš
A myslíte si, že by do začátku byla lepší než výše zmíněná rosnička raději kuňka východní? Ta je prý…
Někdo 16.02.2013 20:39
Někdo
Ty jsou zase trochu o něčem jiném - vůbec nešplhají, takže terárko spíš nižší, výměna vody závisí na…
Artuš 16.02.2013 21:52
Artuš
Tak děkuji za pomoc. Vím že otázek na tohle téma tu bude asi víc, takže jsem rád že to přeci jen něk…
Někdo 16.02.2013 21:57
Někdo
jo, dobře.Zkus to v Aldisu v HK, ale nevím snad už zase budou, já tam jedu pro terárko a další páreč… poslední
Crysis 2 maniak 17.02.2013 09:36
Crysis 2 maniak

Jo, jo, určitě je to cenově výhodnější. Navíc je u těhle žabek dobré jich mít víc - potřebují totiž dost velký prostor a mít velké terárium s jednou, byť atraktivní žabkou... Od chovatele jde obvykle koupit i víc mláďat najednou za slušnou cenu. Nabídl bych, ale už půl roku mi stávkujou a nesnášej. Samci kvákaj v nádržce jak šílený a samice na ně bez zájmu čučí z větve. Loni se mi jich podařilo odchovat spousty a od května ani jedna snůška.

A myslíte si, že by do začátku byla lepší než výše zmíněná rosnička raději kuňka východní? Ta je prý pro začátečníky nejlepší, navíc aktivní přes den. I když je pravda že rosnička včelí je mi taková milejší a hezčí. A taky ty kuňky prý vylučují jedovatý sekret na který jsou sami citlivý, takže je nutné častější vyměňování vody v terárku. Nevíte jak asi často?

Ty jsou zase trochu o něčem jiném - vůbec nešplhají, takže terárko spíš nižší, výměna vody závisí na poštu kusů a velikosti nádrže. Určitě ale taky chovat ve skupině, ne jednu. Já jich mám šest v terárku o ploše asi 65x40, většinu zabírá voda, souš tvoří dvě velké keramické misky pod květináč s akvarijním štěrkem a mechem a kůrou a několik velkých kamenů. Vody tam mají asi 4 cm. Zhruba jednou za 14 dní odčerpám a vyměním asi dvě třetiny vody, jednou asi za dva měsíce to vyndavám a čistím celé. Co se týče žabek pro začátečníky - pokud jim poskytnete co potřebují, nejsou ani rosničky ani kuňky nijak zvlášť náročné. Jinak i kuňky jsou aktivní spíš večer, ostatně asi jako většina žab.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru