Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co žere úžovka červená?

Dobrý den, mám dotaz. Jsem začínající chovatelka úžovky. Každý zkušený chovatel tvrdí krmit pouze holátky, poté myší. Ale co já vím, tak ve volné přírodě jí i jiné hady, ještěrky a hmyz. Samozřejmě nemám v plánu jí krmit hady a ještěrky, ale co ten hmyz? Kobylky apodobně seženete v každém zverimexu/zoosetu. Je to zbytečné nebo jako doplnující strava vhodné? Děkuji za případnou odpověd a hezký den. Monika

Předmět Autor Datum
Já myslím že zrovna o užovce červené je skoro plná poradna dotazů a odpovědí.
prasek39. 19.02.2013 12:30
prasek39.
A hle - 15 stran cteni.... tera.poradna.net
boa.constrictor 19.02.2013 12:32
boa.constrictor
Tuto kategorii jsem si pročetla, zas tak blbá nejsem, nicméně odpověd jsem tam nenašla. Jelikož jsem…
Monika Vali 19.02.2013 13:27
Monika Vali
Není nic jednoduššího než to zkusit. Možná ti hmyz žrát bude, možná ne. Stejně s tím nemůžeš kalkulo…
cejna 19.02.2013 13:36
cejna
děkuji za odpověd a zase jsme si neodpustily jedovatou poznámku. Omlouvám se, že jsem položila dotaz…
Monika Vali 19.02.2013 13:48
Monika Vali
Děvče, nebudu mluvit za cejnu, ale kdyby mě někdo upozornil, že dělám chybu, která může ovlivňovat v…
Y Draig Goch v práci 19.02.2013 14:47
Y Draig Goch v práci
souhlas, to je jako kdyby ses ptal co žere králýk nebo podkan a ještě byl jako paní - slečna Monika…
co já myslím 19.02.2013 16:13
co já myslím
Hezky napsané:)Také jsem si všimla že pomalu u každých otázek začátečníků jsou samé narážky,posměchy…
Haluška 30.05.2013 15:31
Haluška
No pokud čtu dobře, tak bylo upozorněno na psaní názvu a to je spíš gramatika a ne pomoc začínajícím…
Naomi 30.05.2013 16:01
Naomi
Souhlas s Naomi. Také jsem byl kdysi absolutní začátečník, ale nenapadlo by mě pokládat jsem dotazy… poslední
MF 31.05.2013 11:40
MF
http://tera.poradna.net/q/view/145823-krmeni-uzovk y-cervene?page=r145828#r145828
prasek39. 19.02.2013 12:34
prasek39.

Tuto kategorii jsem si pročetla, zas tak blbá nejsem, nicméně odpověd jsem tam nenašla.
Jelikož jsem to pročítala tak vím, že často se normální odpovědi člověk nedočká. Jsou to samé urážky a kousavé a sarkastické odpovědi. Proto jsem dlouho váhala, než jsem svůj dotaz položila. Spousta lidí tu zapomělo, že také byli začátečníky a měli /v očích jiných lidí/ zbytečné dotazy. Tak nebo tak jsem se o krmení úžovky hmyzem nic nedočetla, takže můj dotaz patřil chovatelům, kteří s tím mají zkušenosti. Nevím co je za problém normálně odpovědět nebo nekomentovat. Když už posílám odkaz tam, kde by možná odpověd mohla být, odpustím si ten sarkasmus. Ptala jsem se slušně! děkuji a přeji hezký den.

Není nic jednoduššího než to zkusit. Možná ti hmyz žrát bude, možná ne. Stejně s tím nemůžeš kalkulovat jako s nějakým trvalejším krmením. Hmyz bude (pokud vůbec) přijímat spíš jen jako mládě. Ukrmit dospělou gutku cvrčkama je nesmysl.
Jinak, užovka se píše s krátkým a ne s dlouhým u na začátku. To sis při pročítání literartury a netu musela určitě všimnout :-).

Děvče, nebudu mluvit za cejnu, ale kdyby mě někdo upozornil, že dělám chybu, která může ovlivňovat vnímání mně jako chytrého člověka (což je v tomhle případě psaní úžovka místo užovka), tak to nepovažuju za jedovatou poznámku, poděkuju za upozornění a jedu dál...
Přeju hezký den. :-)

Hezky napsané:)Také jsem si všimla že pomalu u každých otázek začátečníků jsou samé narážky,posměchy a pod.,ale myslela jsem že poradny jsou právě od toho aby se začátečníci ´poptali těch zkušených a tím získali také zkušenosti.Pokud ti zkušený (co také jednou museli začít a ty zkušenosti teprve získat)nemají chuť odpovídat na naše dotazy tak ať nechají poradnu těm co jsou ochotni nám začátečníkům pomoc a poradit a ti ostatní ať si založí skupinu pro pokročilé,přechytralé a vševědoucí...:-)

No pokud čtu dobře, tak bylo upozorněno na psaní názvu a to je spíš gramatika a ne pomoc začínajícímu chovateli, aspoň nevím, co má společného s chovem, když někdo neumí psát. Navíc to bylo řečeno slušně a ne žádným výsměchem. A to že se některým lidem nechce odpovídat na něco, co tu bylo zodpovězeno 100x, to se nedivím. Někteří si tu zase zvykli automaticky chodit pro rady, aniž by se nějak namáhali sami a ještě jsou věčně nespokojení, že se jim neodpoví hned a s dostatečnou pokorou. A pokud někdo napíše něco, co nechtěli slyšet, tak se rozčilují o to víc. Já bych řekla, že tu někteří nepotřebují poradit, ale utvrdit ve svých nesmyslech a když jim to někdo vyvrátí nebo nesouhlasí, tak je přechytralej.

Souhlas s Naomi.

Také jsem byl kdysi absolutní začátečník, ale nenapadlo by mě pokládat jsem dotazy ohledně věcí, které znají i děti ve věku 12 let, dohledatelných během minuty na internetu, nebo věcí popsaných i v těch nejamatérštějších knihách, které se dají koupit za pár korun. Když tu pak někdo takový dotaz dá, o něčem to svědčí. Potom je naprosto pochopitelné, když se zadavateli dotazu nedostane kloudné odpovědi a jestě k tomu se někdy stane terčem posměchu. Prostě není se čemu divit.
Divím se spíše těm lidem co takový dotaz položí, jelikož si neuvědomují jak potom přede všema vypadají a ještě k tomu jsou rozhořčeni nad reakcemi ostatních uživatelů. Tak to bohužel je.
Samozřejmě tím ale nechcí říct, že jsem nejchytřejší. Určitě jsem také položil někdy někde nějaký blbý dotaz.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru