Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím, využiju tohoto vlákna, abych nezakládal nové. Mám cca 2,5 letou užovku červenou (měla by to…
JirkaR 26.02.2013 18:08
JirkaR
ak kupis dospeleho samca, tak je mozne ze ju spari este v ten isty den. zimovanie nema u guttiek zia…
marekm 26.02.2013 20:21
marekm
tak nemusí se každá snaška nasadit. No samec by byl menší jak ona cca 65 cm, ale četl jsem, že samič…
JirkaR 26.02.2013 21:36
JirkaR
nějaký další názor? díky
JirkaR 27.02.2013 19:18
JirkaR
samice nad 1m by to měli skutečně zvládnou, při nechtěném páření to zvládají i samičky menšího vzrůs… poslední
mckyta 09.03.2013 15:30
mckyta

Zdravím,
využiju tohoto vlákna, abych nezakládal nové. Mám cca 2,5 letou užovku červenou (měla by to být samice). Samička měří přibližně 110 cm. Mám v plánu k ní pořídit samečka. Rozmnožování zatím neplánuji, ale nechci se této možnosti vzdát (tím že bych pořídil druhou samičku). A teď k dotazu. Mohl by být tento pár spolu po celý rok v jodnom teráriu. V příští zimě bych rozhodně neuvažoval o zimování, i kvůli velikosti samičky. Terárium by pro pár mělo být dostačující. Jde mi o to, že pokud bych v budoucnu zimoval. A hadi se pářili, tak kdyby byli spolu celoročně, nezabráním tomu aby samice měla 3 snášky za sezónu. Nebylo by to na pro ní vyčerpávající? Většinou čtu, že lidé mají hady mimo páření zvlášť, ale to si momentálně kvůli prostoru nemohu dovolit. Je lepší tedy od mého plánu upustit? Předem děkuji za rady ;-)

ak kupis dospeleho samca, tak je mozne ze ju spari este v ten isty den. zimovanie nema u guttiek ziadene opodstatnenie (co sa tyka navnadenia k pareniu). 3 znasky rocne pochybujem ze budu mat, maximalne 2 co je pre samicu ok, ak bude dostatocne krmena. druha vec uz je co s mladymi :-)

samice nad 1m by to měli skutečně zvládnou, při nechtěném páření to zvládají i samičky menšího vzrůstu, ale není to pro ně dobré, nicméně samci jsou schopni se pářit již od 70cm a každoročně na ně přichází jaro a to neznají bratra, takže pokud nechceš mladé a nemáš ho kam dát, spíš od svého plánu upusť :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru