Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem octomilky, maly krmny hmyz v Jihlave?

Určitě je nejjednodušší si je chovat sám. (Jednodušší než chovat cvrčky a podobnou havěť.) Naliješ jim do petky substrát (receptury tady najdeš), dáš něco po čem mohou lozit, přisypeš pár octomilek a necháš to tři týdny uležet. Pak už to stačí jednou za dva až tři týdny zopakovat.
Jinak roztočům u octomilek se dle mého nevyhne nikdo. Je jen otázkou času než se objeví a snaha o likvidaci je poněkud donquijotská. Doma ty hodně zasažené lahve rovnou zlikviduju (kupodivu se v každé flašce namnoží výrazně jinak)a krmím jen těmi ke se najde po dlouhém zkoumání občas "brouček".
Z nespolehlivých internetových zdrojů jsem se dočetl, že se snad jedná o druh roztoče živící se na mrtvých octomilkách a že by neměli být pro chovance škodliví. Já octomilky dávám mladým felsumám a nepozoruji nějaké problémy. Třeba tu o nich ale někdo ví něco zaručenějšího.
Pouze jednou se mi roztoči objevili i v terárku v rozeznatelném množství. Nechal jsem proschnout substrát (sucho je dobře likviduje) a rosil pouze na sklo a za pár dnů byli pryč.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny