Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krajta kralovska-pomoc

Dobry den mám rok starou krajtu královskou která se nám už 2 svlékla .Odjakživa si brala myši vždy po 14 dnech a najednou před vánocemi zabila myš to by nebilo nic zvláštního ale ona mu oslintala hlavu lehla si na ní a dál si jí nevšímala .Dobře řekl jsem si asi nemá hlad tak jsem jí dal další myš až za 10 dni a zas nic po 6 uškrcených myších jsem vyhledal pomoc kde my samozřejmě řekli že asi nemá hlad at jí nechám vyhladovět že mám zkusit dat potkánka dobře dali sme mu potkana zase se to opakovalo jako u ostatních uškrtit oslintat a nechat ležet .Konečně po dvou a půl měsících si vzala myš a spolkla jí jenomže ted zničeho nic otevírá hubu a ne nerovná si jí a navíc v okolí klitorisu je značně napuchlý nechápu co jsem uděl špatně udržuju stálou teplotu mnění vodu vlhčím.Navíc sípe a má jinak zaparvenou tlamku(uvnitř) není to on chová se jinak například dřív si nevšímala stromu a ted je naněm pečenej vařenej prosím o radu děkuju .

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Odpovím z vlastní zkušenosti, Krajtu královskou mám myslím už přes deset let, za tu dobu jsem už pln…
stanleyul 10.03.2013 00:23
stanleyul
Dobrý den jsem rád že se o to zajímáte mluvily jsme se dvěma chovateli hadů kteří nám doporučily ho… poslední
sir steve 13.03.2013 19:10
sir steve

Odpovím z vlastní zkušenosti, Krajtu královskou mám myslím už přes deset let, za tu dobu jsem už plno věcí vychytal. Je známo, že Krajty nepřijímají potravu i několik měsíců za sebou, takže jí v období zimy dávám tak 4 měsíce pauzu v krmení, navíc na ní už poznám, že si potkana vezme. V období jaro-léto, je to něco jiného, to by vzala i dva potkany za 14dní, dávám jednoho za 14-21 dní.
Mé podmínky, mohl bys v něčem napodobit:
podestýlka jedlová kůra z netu- http://petdiscont.cz/index.php?p=eshop_productinfo &id=3162,
teplota přes den 30/31°C, přes noc 24/25°C, úkryt z korkové kůry, rosím tak cca jednou za 5 dní, v období svleku když vím, že se každým dnem svlékne, tak 2xdenně.
Není to jako Hroznýšovec, kterého mám a který vyhledává vlhčí půdu, Krajty mají raději sušší půdu, proto je zbytečné rosit často.
"jako podestýlku ma písek nakterem jsou dubove hobliny světle a tmavé které trochu práší v levém horním rohu má kus břidlice" = vyhodit a zkuste dát tu jedlovou kůru. Dejte pak vědět, jak had dopadl=zlepšení????, díky
nemohl byste sem dát jednu/dvě fotky???
foto:
[http://img14.imageshack.us/img14/2528/p3087105.jpg       ]p3087105.jpg]
[http://img51.imageshack.us/img51/3241/p3087114.jpg       ]p3087114.jpg]
krmení ze 4.3.2013
[http://img42.imageshack.us/img42/6798/imag0278p.jp     g]
[http://img560.imageshack.us/img560/9493/imag0284o.    jpg]

Dobrý den jsem rád že se o to zajímáte mluvily jsme se dvěma chovateli hadů kteří nám doporučily ho na hodinu vykoupat aby se mu prohřálo tělo a on se vykálel sice se mu to moc nelíbilo ale druhý den jsme našli něco bílého v teráriu .Nikdy jsem to neviděl ale asi to byl jaký si špunt .A byl min nafouklý a druhá rada byla vyměnit žárovku tak jsme míst 60W koupily 100W. Dnes už není tolik nafouklý ale pořád trošku jo. Protože není z žádného chovu vysvětlovaly nám a je přivezený z Afriky tak má pořád ty pudy jako že je zvyklý že třeba teď tam je období dešťů tak nejí a tak dal. Omlouvám se ale fotky sem dát nemohu protože my nejdou vložit ale pokud by je někdo chtěl vidět pošlu vám ho emailem. Omlouvám se za pravopisné chyby. Š.K.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru