Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zimování ve vinotéce

Ahojte,

nemáte někdo zkušenost se zimování v takových těch moderních malých vinotékách? Naskytla se mi docela supr koupě, je to ta větší varianta na 28lahví, takže by se mi tam něco vešlo, kapacita pro mě teď ok. Teplotu to umí snad až k 5°C, to by mi taky vyhovovalo. Není tam nějaký háček? Jinak musím koupit malou ledničku.

Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, ja jsem letos zkousel zimovat ve vinotece Baumatic a nakonec jsem hady presunul radsi do sklep…
capa 08.03.2013 22:31
capa
Ve vinotece zimuji druhym rokem. Na 28 lahvi vinoteka? To bude dost male. Moje ma tak metr ctyricet…
Enjoy The Silence 10.03.2013 02:18
Enjoy The Silence
taky používáme vinotéku. Ale blbé je, že vždycky v určitých patrech je určitá teplota, s kterou se n…
Aurifer. 10.03.2013 16:49
Aurifer.
Tak ono zalezi asi i podle znacky vinoteky a taky kolik stupnu tam zvire potrebuje. Ja v tom H. susp… poslední
Enjoy The Silence 10.03.2013 16:54
Enjoy The Silence

Ahoj, ja jsem letos zkousel zimovat ve vinotece Baumatic a nakonec jsem hady presunul radsi do sklepa. Problem byl vtom ze uvnitr vinoteky dost kondenzovala voda a nakonec kondenzovala uvnitr boxu na zimovani coz se mi zdalo jako problem. Dalsi vec ktera bzla problem je ze rozdil teplot dole a nahore byl asi 6stupnu. No nevim, ale uz bych do toho nesel, jinak jsem slysel ze je z vinoteky dobry inkubator, ale to jsem nezkousel tak nemuzu potvrdit.
Takze za me, vinoteka na zimovani ne, ale verim ze budou chovatele kteri vtom zimuji.

Ve vinotece zimuji druhym rokem. Na 28 lahvi vinoteka? To bude dost male. Moje ma tak metr ctyricet na vysku. Dvirka nechavam kvuli vzduchu radeji trochu pootevrena... Zadna voda mi tam nekondenzuje / ani kdyz jsou dvirka zavrena. Jak by se tam ta vlhkost dostala? To bude chyva ve vinotece, imho.
Teplotu mam v cele vinotece taky stejnou... minuly rok jsem to jistil jeste topnym kabelem, aby mi ta teplota moc nespadla... ale letos to mem bez nej, hlidam 3 teplomery... rozdil dole a nahore je pul stupne.
Vinoteka je paradne ticha, prostorna shodou nahod presne na boxy ve kterem mam zvirata, takze ja jsem maximalne spokojen.

taky používáme vinotéku. Ale blbé je, že vždycky v určitých patrech je určitá teplota, s kterou se nedá hnout. No a větší zvířata (Zaošky) se nám tam do té určité teploty prostě už nevejdou, takže už je zimujem ve skladě a na chodbičce.

co se týče vlhkosti, tak ta se nám tam nesráží, ikdyž zvířata mají vlhký substrát (vermikulit).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru