Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gutka se neustále snaží dostat z terária

Zdravím, mám doma skoro dvanáctiletého kluka e.guttata, albína. Donedávna měl staré terárko, pravidelné svleky, jednou za tři týdny sežral dvě až tři myši, bezproblémový. Pak však začal hodně lozit kolem předního skla, neustále se dobývat ven, tak jsem myslela, že se mu ve starém terárku nelíbí, je třeba malé, neměl moc příležitostí k lezení. V novém terárku má úkryty, spoustu pater, větve. Co v něm však je, opět se neustále snaží dostat ven, za tři týdny přijal jen jednu myš (vyprazdňování ok), teplota teplejší části 28 °C, chladnější 25 °C. V noci kolem 19-20 °C.
Velkou část dne jen leží u skla a se zvednutou hlavou čeká, až bude moci ven, případně se zapírá hlavou o šoupačky a snaží se je otevřít. Nikdy mi tohle nedělal, až tak poslední 3 měsíce.
Nevíte, čím to může být? Je to jen momentální změna nálady, nebo za to může třeba změna podkladu (byl 11 let na štěpkách, nyní je na piniové kůře smíchané s rašelinou).
Nechci, aby se trápil či podobně.

Děkuji.

Předmět Autor Datum
To nic nebude, asi má jen špatnou náladu. Jestli máš větve, úkryty a čerstvou vodu tak mu nic nechyb…
Jerry3377 10.03.2013 15:41
Jerry3377
Díky za odpověď, to jaro mě vůbec nenapadlo:) Nezimuji, nepářím, je to "jen" mazel. Úkryt má, ale ve… poslední
reccal 10.03.2013 16:22
reccal

To nic nebude, asi má jen špatnou náladu. Jestli máš větve, úkryty a čerstvou vodu tak mu nic nechybí. Možná na něj jen přišlo jaro a chce pářit, ale to ho přejde. A pro 12tiletého samce je jedna myš za 3 týdny až dost. Já sem měl samečka guttky 8miletýho a žral mi jednou za čtvrt roku 2 myšky, pářil, byl zdravej a vypadal hezky;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru