Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pagekon rasnaty terarium

Zdravim, snad me neukamenujete za nový dotaz, ale nikde jsem odpoved na tuhle konretni otazku nenasel.
Mam asi rok starého pagekona rasnateho a nedavno jsem se rozhodl mu postavit terarium. Vse slo hladce a jsem ve finalni fazi, kdy jsem lepidlem na dalzdice ( index.php ) zpevnil pozadi z polystyrenu a ted nevim, zda stenu muzu nechat takto (je dost drsna a nedroli se) nebo ji mam pretrit nejakou netoxickou barvou. Jde mi o to, jestli to lepidlo samotne neni nejak skodlive a nemohlo by mu ublizit.
Diky moc!

Předmět Autor Datum
Já osobně jsem to dělal gekončíkům a potíral spárovačkou a potom jentak cik-cak posypal pískem ale j…
prasek39. 11.03.2013 10:23
prasek39.
Osobně bych jí natřel - mám to tak u ciliátů roky. Barev je spousta a stačí, když na nich je uvedeno…
Artuš 11.03.2013 10:34
Artuš
A jeste zneuziju sveho dotazu a zeptam se - trosku neuvazene jsem do vrchni desky teraria vyrezal ot…
DjDoom 11.03.2013 12:26
DjDoom
To nelze takhle od stolu úplně jasně a přesně říct. Vše bude záviset od toho, jak budeš terárium osv…
SolomonBob 11.03.2013 12:42
SolomonBob
Souhlasím já taky vždycky zezačátku pozoruji teploty a podle toho třeba předělávám osvětlení nebo vě…
prasek39. 11.03.2013 12:59
prasek39.
Dobra, prvnich par dni pojedu na zkusebni provoz :-D. Muzu jako substrat pouzit normalni raselinu sm…
DjDoom 11.03.2013 14:54
DjDoom
Rašelina a písek. Kokos bych tam nedával. poslední
Artuš 11.03.2013 16:03
Artuš

Já osobně jsem to dělal gekončíkům a potíral spárovačkou a potom jentak cik-cak posypal pískem ale jen kvůli tomu aby to bylo hrubší, a není problém,i lepidlo bylo jako možnost ale došlo mi, vem si to tak že domácí zvířata ti klidně olizují beton a nebo zeď a i ty kdyby jsi to zkoušel tak se ti nic nestane, takže v tom nevidím problém.

Osobně bych jí natřel - mám to tak u ciliátů roky. Barev je spousta a stačí, když na nich je uvedeno, že je to vhodné i pro natírání hraček, styk s potravinami apod. Natřená stěna se vám bude určitě lépe čistit od exkrementů, ciliátům se po tom líp leze a líp se jim z toho lížou kapky vody.

A jeste zneuziju sveho dotazu a zeptam se - trosku neuvazene jsem do vrchni desky teraria vyrezal otvor temer pres celou jeho sirku a prekryl pletivem z hliniku. Ted se ale trosku bojim, jestli to nebude vadit na udrzeni nejake teploty a hlavne vlhkosti. Mate s tim nekdo zkusenosti? Zakryt jde samozrejme vzdycky, ale mrzelo by me to. Jinak v Bocni desce terarka je samozrejme maly kruhovy (asi 5 cm prumer) otvor na cirkulaci vzduchu. Pro lepsi predstavu pridavam obrazek.

To nelze takhle od stolu úplně jasně a přesně říct. Vše bude záviset od toho, jak budeš terárium osvětlovat a také od teploty okolního prostředí v místnosti a od spousty dalších vlivů. To chce vyzkoušet, trošku s tím na začátku laborovat a nakonec uvidíš sám, co se ti osvědčí nejlépe. Tím, že máš otvor nahoře větší jsi podle mě nic nepokazil, naopak máš větší prostor pro právě pro ono laborování. Jak píšeš - zakrýt jde samozřejmě vždycky :).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru