Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem EXO TERRA MONSOON RS400 - rozprasovac pro chameleony

Dobry den, mate, prosim, nekdo zkusenosti se zvlhcovacem/rozprasovacem "EXO TERRA MONSOON RS400", nebo s jinym zvlhcovacem vhodnym pro chameleony pardali? Ja vim, ze mechanicke jsou dostacujici, a taky vim, ze je mozne si zvlhcovac sestavit z domacich zdroju. Nicmene bych si ho radsi koupila, jelikoz me technicke zkusenosti maji sve limity a behem dovolene mi je mechanicky rozprasovac na dve veci:) Dekuji!

Předmět Autor Datum
My ho máme cca rok a jsme celkem spokojeni. V létě se nám sice pokazil, byl nějaký problém v časovač…
Barena 13.03.2013 19:22
Barena
Dobry den. Muze me prosim nekdo rici, jakou pouzivate vodu do tohoto rosiciho systemu. Vyrobce dopor…
LV 05.05.2013 17:09
LV
Tak demineralizovana/destilovana voda pre zvierata ktore to piju,urcite nie. Skor to moze zviera zab…
terrar 05.05.2013 18:34
terrar
Páni, to máš teda sakra dobrý oči :-D
Réza 06.05.2013 12:40
Réza
"videl som uz hady co ju pili z misky, rozpadla sa im medzibunkova struktura"- tak k tomuhle bych po…
viper 06.05.2013 12:58
viper
sice ne přímo o plazech ale celkem dobře rozepsané problémy s pitím demi vody http://filtry.ic.cz/Zd…
Dannie 06.05.2013 14:57
Dannie
Vipere, v tomhle se moc neorientuju (demi = desti? :-D) a je to pro mě vcelku aktuální. U Atherisek…
solidus 06.05.2013 15:39
solidus
solidus: - demi(jako demineralizovaná)-v mém případě vyrobeno reversní osmozou ;-)-levnej spolehlive…
viper 06.05.2013 17:55
viper
Hladaj mas net. Dlhodobe uzivanie dem.vody odplavi mezibunkove..ale to mas v clanku, samozrejme to u…
terrar 06.05.2013 17:58
terrar
net mám,hledat umím-studie na lidech a obecně savcích mně nezajímají,a u plazů pokud vím žádný takov…
viper 06.05.2013 18:07
viper
Asi medzibunkova struktura vies z coho je zlozena, plazy,cicavce ju maju skoro zhodnu,"obsah soli" b…
terrar 06.05.2013 18:39
terrar
http://www.teraristika.sk/forum/2-volna-diskusia-o -teraristike/15280-aka-je-vhodna-voda?limit=10&st…
terrar 06.05.2013 18:49
terrar
Terrar: ono je taky důležitý u toho zapojit hlavu. Samozřejmě, ze když bude demineralizovanou vodu p…
Réza na mobilu 06.05.2013 21:15
Réza na mobilu
Ono hlavu nezapajas jedine ty, pise sa o destilovanej vode nabtech.uceli ! nie potravinarskej ! To j…
terrar 07.05.2013 00:35
terrar
Dešťovka má tvrdost HG O°d, uhličitanovou tvrdost 0°d, NO3 0 mg/l a živiny 0 mg/l. Popřemýšlej o tom…
Réza 07.05.2013 01:05
Réza
Ono hlavu nezapajas jedine ty, pise sa o destilovanej vode nabtech.uceli ! nie potravinarskej ! To j…
viper 07.05.2013 03:38
viper
Citaj odkaz,je toho dost o tom popisane..roste pravidelne pitie vie zobsveta odpravit zvierata a to…
terrar 07.05.2013 09:52
terrar
terrar-viz. vlákno o "demi" vodách....já narozdíl od tebe nevycházím z doslechu,ale z praxe (která n…
viper 07.05.2013 18:31
viper
Jasne, plazy som coval ked ty si este cmulal cumlik. No podstata je inde,tieto hady som videl na ziv…
terrar 07.05.2013 20:17
terrar
Jasne, plazy som coval ked ty si este cmulal cumlik. :-D:-D:-D přesně něco takhle duchaplnýho jsem…
viper 08.05.2013 00:06
viper
Ty vole, to je kádr ten neregistrovanej cumlík, pobavil jsem se. Viper: Dane, kde je to vlákno na kt…
naden 08.05.2013 21:36
naden
Dobrý, už to mám...:-)
naden 08.05.2013 22:01
naden
V Jihlavě s tvrdostí takový problém nemáme (naštěstí). Dáváme tam pár dnů odstátou kohoutkovou a v p…
Barena 08.05.2013 08:33
Barena
Zdravím, taky bych měl dotaz k Monsoonu. Zařizuji si terárium pro Kočičinskou, o rozměrech 100x60x… poslední
Lukatyr 01.04.2014 19:48
Lukatyr

My ho máme cca rok a jsme celkem spokojeni. V létě se nám sice pokazil, byl nějaký problém v časovači, takže nám to trochu vytopilo terárka (místo 2x denně to rosilo neustále), ale reklamaci nám uznali, dostali jsme nový a od té doby naprostá spokojenost. Jen pro jistotu neplníme celou nádrž na vodu, ale udržujeme tam stabilně cca 1/3 až 1/2, pro případ, že by se to zase zbláznilo. Občas se ucpe nějaká tryska vodním kamenem, ale to řešíme odmočením v octě. A po připojení nových hadiček je notné to nechat chvíli rosit v kuse, protože občas některý spoj netěsní (ale stačí znova vypojit a zapojit).

Dobry den. Muze me prosim nekdo rici, jakou pouzivate vodu do tohoto rosiciho systemu. Vyrobce doporucuje demiralizovanou, kvuli rychlemu zeneseni trisek ci cerpadla, loziska vodnim kamenem, pri pouziti klasicke vody z kohoutku. U nas v Hradci mame obzvlaste tvrdou vodu tak, ze konvice se odvapnuje 1x za 14dni ci 3tydny.

Ale zase si rikam, jestli to neublizi plazum, konkretne Phelsumce M. Grandis. Mineraly lze doplnit do vody pripravkem, ale ja osobne by jsem byl radsi si to vklidu natocit z kohoutku, nechat den ci dva odstat, to vyprcha chlor. A rekneme 1x mesicne to nechat pusobit ocet s vodou a prohnat to systemem, coz tak trochu pomohlo i nasemu mopu, ktery i prez ochranu proti kameni se zanesl :-D .

Tak jenom prosim uzivatele co to jiz delsi dobu maji, jaky maji skusenosti se zanesenim. Nerad by jsem to po roce vyhodil ze me to totalne zaneslo cerpadlo. Ci neco jineho.

Dekuji za odpoved

"videl som uz hady co ju pili z misky, rozpadla sa im medzibunkova struktura"- tak k tomuhle bych poprosil o detaily,to mně hodně zajímá - jak se to např. projevovalo? a hlavně,jak si to diagnostikoval??? samozřejmně nechci tvrdit že to není možné,hodně bude záležet na okolnostech...
-jen pro zajímavost moje zkušenost s demi vodou - používal jsem jí dlouhodobě na rosení v teráriích se zmijemi rodu Atheris po dobu min. několika měsíců,bez jakéhokoli náznaku potíží - vycházím z toho,že deštová voda v tropech moc daleko k demi nemá,a pro spoustu těhle zvířat je jediným zdrojem k pití.....každopádně je tahle otázka vcelku zajímavá

Vipere, v tomhle se moc neorientuju (demi = desti? :-D) a je to pro mě vcelku aktuální. U Atherisek a Takydromů to ještě jde, ale u Dendrobates jsou ty ubikace do půlroku zasrané od vodního kamene - skla, kytky, všechno ...

díky.

EDIT: výše uvedený odkaz mi něco objasnil, něco ne - veškeré tam uvedená závěry se týkají teplokrevných obratlovců, co plazi, přednostně obojživelníci?

Hladaj mas net. Dlhodobe uzivanie dem.vody odplavi mezibunkove..ale to mas v clanku, samozrejme to urobi dlhodobe uzivanie, dieta vie zabit myslim 1L,2l?
Konkretne? Telo sa nafune,voda sa nazbiera pod "kozou",vyzera to ako sacok s vodou,laicky podane(este raz,jed.popis).

net mám,hledat umím-studie na lidech a obecně savcích mně nezajímají,a u plazů pokud vím žádný takový případ exaktně popsán nebyl.....tys ale psal "videl som uz hady co ju pili z misky, rozpadla sa im medzibunkova struktura" z čehož usuzuju že s touto problematikou máš osobní zkušenost,a na tu se tě ptám-u jakého druhu hada nebo hadů se ti to stalo,jak byli staří,po jaké době podávání a hlavně jak se tento problém postupně projevoval a rozvíjel,a jak byl diagnostikován....
Díky ;-)

Asi medzibunkova struktura vies z coho je zlozena, plazy,cicavce ju maju skoro zhodnu,"obsah soli" bude iny, no dem.voda urobi to iste,pri dlhodobom uzivani.
Mali ju cca 5mesiacov v miske, aby sa netvoril vodny kamen,ten sa netvoril. :-)
Na nete je toho dost,o rozpade,odplavovani.

Terrar: ono je taky důležitý u toho zapojit hlavu. Samozřejmě, ze když bude demineralizovanou vodu pít křeček, nebo člověk, tak to bude průser...koneckonců všude se píše "vyvážený poměr minerálů z novohradskych hor" atd...pro savce je to blbost, ale jsou mraky zvířat, který v přírodě pijou prakticky pouze dešťovou vodu, což je defacto demka. Viz. chameleoni, bezpočet jesterek a hadů. Je spousta ryb, který se v akváriich třou v demce. Rosim tím jak jasterkam, tak chamikum a nezdá se, ze by se je chystala postihnout ta hororová tragédie, kterou popisuješ...

Ono hlavu nezapajas jedine ty, pise sa o destilovanej vode nabtech.uceli ! nie potravinarskej ! To je o inom ako dazd, je to technicka voda..!
Pre tvoju zaujimavost, dokaze zabit cloveka,zviera..len tebe chybaju zakladne znalosti biologie,chemie,..ked je to rovnake ako dazdova! :-):-):-):-):-):-)

Ono hlavu nezapajas jedine ty, pise sa o destilovanej vode nabtech.uceli ! nie potravinarskej ! To je o inom ako dazd, je to technicka voda..!

zkus si trochu nejdřív ověřit fakta-pokud nebudeme vysloveně slovíčkařit,a přít se o mikrogramy na litru,tak výrazné rozdíly mezi čistou (nezatíženou exhalacemi a pod.) deštovou vodou a vodou destilovanou,nebo vyrobenou pomocí reverzní osmozy jsou téměř nijaké-rozdíl je víceméně jen ve výrobě....rozdíl mezi "technickou" destilkou a "potravinářskou" je taky víceméně jen u dodržení hygieny při výrobě...ale už jsme tu dost OT-myslím,že toto téma by mohlo zajímat i ostatní,takže pokud chceš na toto téma dál diskutovat,použij prosím vlákno které jsem založil

terrar-viz. vlákno o "demi" vodách....já narozdíl od tebe nevycházím z doslechu,ale z praxe (která není navíc týden :-D) a to nejen své....tvoje dokola omílané argumentace "četl jsem to na foru" a "je to tak u člověka,resp. u NĚKTERÝCH savců" a podobné jsou trochu mimo...cílem mých příspěvků není ale nikoho přesvědčovat,a tebe už vůbec ne....

Jasne, plazy som coval ked ty si este cmulal cumlik.
No podstata je inde,tieto hady som videl na zivo, doniesli mi ich, odisli na druhy den, dokonca sme ich aj otvorili, no to nie je podstasta, vysvetlovat to odbornikovi ako si ty . Uprimne,ego mi to nezvysuje vobec,tak diskuse skoncila.

V Jihlavě s tvrdostí takový problém nemáme (naštěstí). Dáváme tam pár dnů odstátou kohoutkovou a v pohodě. Nejvíc na ucpávání trpí výměnné konečky trysek (myslím, že jsme dostali nějaké náhradní). Občas se nějaká ucpe vodním kamenem, tak to pak řešíme octovou lázní :-) U jedné nám pak už nepomohlo ani to, tak jsme ji nechali vyčistit v optice v ultrazvukové čističce a už zase funguje.

Zdravím,

taky bych měl dotaz k Monsoonu.

Zařizuji si terárium pro Kočičinskou, o rozměrech 100x60x130,

a chtěl bych si tam umístit Monsoona.

Ale jelikož Agama potřebuje výhřevné místo, bude uvnitř terária bodovka,krytá Glowlight od Exoterry.

Ale samozřejmě voda a elektřina se nemají rádi.....tak se chci zeptat, zda to to taky někdo máte uděláné tímto způsobem.

Bodovka+Monsoon.

Díky za tipy

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru