Předmět Autor Datum
Určitě nedávejte k sobě skinny morčátko a zakrslého beránka! Skinníci jsou dosti náchylní než obyčej…
koumák 16.03.2013 12:07
koumák
Doporučujete tedy skinny dát do plastových boxu či do teraria/akvaria? Samozřejmně jsem četl o jejic…
Lasina 16.03.2013 12:28
Lasina
Většinou se lépe snáší samice králíka s morčetem. Ale určitě ne se skinníkem. Opravdu doporučuji spí…
rosnice.b.s 16.03.2013 12:48
rosnice.b.s
rozhodně to pomohlo..prázdné akvarko máme tak tam muže skinník jít.. jen pro kralika musíme koupit k…
Lasina 16.03.2013 14:19
Lasina
Teda ze by morce byl nejakej extra denni tvor, to bych netvrdil - fungujou kdy se jim chce, aktivita… poslední
bahno 16.03.2013 16:28
bahno

Určitě nedávejte k sobě skinny morčátko a zakrslého beránka! Skinníci jsou dosti náchylní než obyčejné morče a i menší povrchové zranění se velmi špatně léčí. Jelikož nejsou chránění chlupy, tak snadno chytnou infekci, nebo nějakou bakterii. A králík by skinníka mohl i pokousat, nebo poškrábat. Navíc jsou zakrslí beránci největší zakrslá plemena králíků a dorůstají až do 2 kg. Pokud si mermomocí chcete pořídit i králíka i morče, tak vám doporučuji normální osrstěné morče ze zverimexu. Ale rozhodně NE skinníka! Krom toho mají morče i králík odlišný způsob života. Králíci se neradi mazlí, dost často koušou (tedy hlavně chovní samci), jsou velcí, musí se pravidelně každý půl rok očkovat, v bytě dělají velký čurbes a hlavně jsou to noční zvířata. Čili v noci nespí, ale hrabou, dupou, žerou... Morčátko se mazlí rádo, je nenáročné na péči, neočkuje se a je to denní tvoreček. Čili v noci spí jako člověk a přes den je aktivní. V noci by ho tedy králík budil. Promiňte, ale toto je fakt dosti hloupý nápad. Snad vás nenapadne toto zrealizovat a dát skinníčka ke králíkovi. Skiinník by byl nešťastný a strádal by. Takže pokud máte srdce a nějaký pěkný vztah ke zvířatům, tak si kupte buď králíka, nebo morče, nebo oba ale mějte každého zvlášť. Na skinníka doporučuji box, kdyby ho ofouklo, tak by se mu to mohlo stát osudným.

Doporučujete tedy skinny dát do plastových boxu či do teraria/akvaria? Samozřejmně jsem četl o jejich soužití ale většinou se jednalo o velké a obry ze strany kralika..o zakrslym jsem nečetl.Dříve jsme měli chlupaté morče s obřím plemenem králika soužítí bylo v pohodě..

Většinou se lépe snáší samice králíka s morčetem. Ale určitě ne se skinníkem. Opravdu doporučuji spíše morčátko osrstěné. Pokud chcete ale skinníka pod podmínkou, že budou bydlet odděleně, tak ano. Nejlepší bydlení pro skinny morčátko je plastový box, nebo akvárium. Hodně lidí taky chová skinníky v normálních boxech co se dají sehnat v ikei, nebo globusu. http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/0013012 9/
Nebo tyto boxy jsou taky dobré. Máme odzkoušeno :-)http://klece-hlodavce.heureka.cz/savic-box-rody-ca via-sedy/
http://klece-hlodavce.heureka.cz/ferplast-duna-mul ty-71x46x31-5cm/
http://klece-hlodavce.heureka.cz/ferplast-rabbit-1 00-de-luxe-101-5x53x33-5-cm/
Skinny morčátko jelikož je bez chlupů a snadno ztrácí teplotu sežere 2x více než ostrstěné morčátko. Proto se taky velice důležité, aby byl v pokojové teplotě, která by neměla padat po 22°C. Musí mít neustále k dispozici seno, zeleninu, granule, tvrdé pečivo a čistou podestýlku }doporu4uji hoblinz, nebo asan). V žádném případě pod skinníka nedávejte peletky. Dost často jsem slyšela, že dostávají po peletkách otlaky na nožkách. A takový otlak se pak musí ustříhnout, nebo ztrhnout. Morčátko do něj může dostat infekci, pak absces a už na toto fakt nějaký ten skinník umřel. Je to pro ně nebezpečné a kdyby jste je měl na tvrdém - peletkách, tak budou prostě chřadnout a nebudou prospívat. Já podestýlku - hobliny zn. Allspan měním od den a to už někdy skinníci mají i ten druhý den pěkně naděláno. Tak snad jsem vám trošku v rozhodování o koupi zvířátka pomohla :-)

Teda ze by morce byl nejakej extra denni tvor, to bych netvrdil - fungujou kdy se jim chce, aktivita je rozkouskovana do 24h.
A mazli se rado, pokud ma clovek jedno. Coz ale neni dvakrat prirozeny, normalne morcata zijou v tlupe(? skupine? stadu? jak se to spravne menuje?) a pak si vystaci sami a na cloveka vysoce dlabou a spis se mu vyhejbaj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru