Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ochočení křečíka campbellova

Dobrý den,
nedávno jsem si pořídila samečka křečíka campbellova. Máte s ním někdo zkušenosti? Ráda bych věděla, jak ho ochočit a jak se k němu chovat, aby nekousal. Když mi jednou sám vylezl na ruku v kleci, vyndala jsem ho a hrála si s ním. To byl úplně v pořádku a choval se jako úplné zlatíčko, jenže další den jsem ho vyndala sama a strašně kousal, docela to bolelo. Od té doby už si ode mě nebere jídlo, ani už si sám nevyleze na mou ruku. Tím pádem už nechodí do volného výběhu mimo klec jako dřív, a v kleci nemá dostatek pohybu a vyžití... Děkuji za odpovědi a rady.

Předmět Autor Datum
Chybička se vloudila s tím "vyndala sama". Představte si, že máte nějakou svou práci nebo nedejbože…
Y Draig Goch 18.03.2013 18:01
Y Draig Goch
Dobře, a když mi na ní v kleci vleze sám, tak mě nekousne? Dnes jsem zase zkoušela ochočovat a na jí… poslední
MalýSnoopy 18.03.2013 18:07
MalýSnoopy

Chybička se vloudila s tím "vyndala sama". Představte si, že máte nějakou svou práci nebo nedejbože spíte a najedou se u vás někdo objeví, popadne vás za ruku a někam vede s tím, že tam prostě musíte být... taky byste ho asi kousla, ne? Křečci většinou na vyndavání, hlavně během dne, nebývají moc zvědaví.
Zkusit znovu opatrně "ochočovat", nabízet pamlsky (nemusí to být nutně nic kupovaného, stačí cokoliv, co křeček rád) a čekat, jestli se zase chytne... a na překlenutí, pokud by křeček potřeboval, koupit kolotoč nebo nabídnout něco na zabavení. Zatím si pamatuje ruku jako tu obludu, co se mu pokusila ublížit, tak by si ji měl spojit s něčím pozitivním. Chce to trpělivost.
Hodně štěstí přeju.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru