Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přetočené vejce...

Prosím o radu, nikde jsem to tu v poradně nenašla. Samička mi snesla ve čtvrtek jedno vejce a dnes druhé, to první v pohodě, ale při přendávání toho dnešního do krabičky mi bohužel vyklouzlo a překulilo se mi. Všude píší, že se s ním nesmí vůbec jinak hnout a překulit je....je ještě nějaká šance že bude v pohodě nebo je vejce v háji? Díky za odpovědi, jsou to naše první snůška, tak ještě nevím co a jak.

Předmět Autor Datum
Nějakou dobu po nakladení ještě to přetočení tolik nevadí. Spíš je divný, že ty vejce nakladla takhl… nový
cejna 18.03.2013 18:02
cejna
No funkčního samce máme, už nám tloustne další samička, tak nevím....Mám samce u holek někdy od začá… nový
Nikatin 18.03.2013 18:27
Nikatin
když to přetočené vejce prosvítíš baterkou, tak pokud je oplozené, tak v něm bude vidět kulatá růžov… nový
Aurifer. 19.03.2013 12:56
Aurifer.
Tak jen dávám zprávu, že obě vejce bohužel po nějaké době zplesnivěli, ale už mám další 4 od druhé s… nový
Nikatin 11.04.2013 19:24
Nikatin
Stačí! poslední
mudla 11.04.2013 19:50
mudla

No funkčního samce máme, už nám tloustne další samička, tak nevím....Mám samce u holek někdy od začátku ledna, čekala jsem než on a nejmenší samička dorostou. Inkubátor nemám, dala jsem to do krabičky do terárka na rašelinu, hlídám aby byla vlhká, tak uvidím, čekat mám asi 3 měsíce že? Vím že pokud to není vyloženě v inkubátoru, tak to trvá déle. No uvidíme, teď fakt nezbývá než jen čekat.

když to přetočené vejce prosvítíš baterkou, tak pokud je oplozené, tak v něm bude vidět kulatá růžová skvrna- zárodečný terčík. ten je lehčí než zbytek obsahu vajíčka, takže se během nějaké doby po snesení přemístí do horní části vejce. Takže leží na žloutku. Pokud se vejce s již takto umístěným zárodečným terčíkem otočí, takže bude terčík dole a žloutek na něm, tak se ten zárodek většinou udusí. takže pokud se s vejcem hnulo a nevíš jak bylo, tak ho prostě polož tak, aby bylo tím zárodkem nahoru.

Tak jen dávám zprávu, že obě vejce bohužel po nějaké době zplesnivěli, ale už mám další 4 od druhé samičky a pak od té první mladé zas jen jedno, tak uvidíme co z toho bude.
Prosím ještě o jednu radu, abych nezakládala nové vlákno....jak velkou skupinu gekončíků můžeme mít v teráriu 80x40x40 ? Máme zatím 3 samičky a jednoho samce.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru