Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem agrasivita dominantniho potkana

Dobry den,
mam doma dva potkanky, oba jsou samci , stari neco pres rok. Odmala spolu ziji v jedne kleci a dobre spolu vychazeji. Ale u mene dominantniho samce jsem asi pred ctvrt rokem zpozorovala male strupy za usima. Nevenovala jsem tomu velkou pozornost. V posledni dobe jsem si ale vsimla, ze se spolu casto postuchuji. Nevim jestli jsou strupy od pokousani, a nebo treba nejaka kozni nemoc?
Diky za odpoved :-)

Předmět Autor Datum
Jestli mu to nezmizelo, tak to bude svrab. Pošťuchování a drobné rvačky jsou mezi samci běžné. Mám d…
Evinec 19.03.2013 08:10
Evinec
/a v případě svrabu snad nemusím podotýkat vydezinfikování klece, napaječky, misek, hraček a výměnu… poslední
Evinec 19.03.2013 08:33
Evinec

Jestli mu to nezmizelo, tak to bude svrab.
Pošťuchování a drobné rvačky jsou mezi samci běžné. Mám doma tři samce, jednoho staršího a dva jeho mladší syny a pošťuchují se neustále, zvlášť venku, když jeden žárlí na druhého a hlídaji si mne, aby k sobě druhého nepustili. Ale v kleci spolu vždy spí. Jeden samec si dokonce každý večer lehne k napáječce a šťouchá ostatní, když se chtějí napít, pije totiž nezvykle hodně, tak si to hlídá, přeci si to nenechá vypít! (Ačkoliv se nikdy nestalo, že by měli vody málo). Takže bych dominanci neřešila, jeden ze samců prostě musí být alfa. Raději bych toho méně odminantního vzala k veterináři na vyšetření a v případě, že se bude jednat o svrab, budeš muset přeléčit oba. /doporučuji zakoupit Stronghold pro koťata a štěňata a oboum kápnout 1 kapičku mezi lopatky, opakovat po deseti dnech, 3x/

/a v případě svrabu snad nemusím podotýkat vydezinfikování klece, napaječky, misek, hraček a výměnu podestýlky a hamaků. Já dezinfikovala savem, nechala pár minut působit a potom pořádně vydrhla vodou. Misku s napaječkou jsem drhla octem nebo citronovou šťávou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru