Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krajta královská - malý osmák na zkrm?

Ahoj, hele dneska měli ve zveráku jen samý maxipotkany a protože už minule jsem radši vzala dvě myši místo většího potkana, poptala jsem se co ještě mají. No a byl mi nabídnutej osmák. Což o to, vybraly jsme nejmenšího a v poho jsem donesla domů ale teď se mi přece jen zdá nějakej dost velkej na tu mojí, tak nevím. Chci se zeptat kdo máte zkušenost se zkrmem osmáků?

Jinak pokud ho nějak teďkonc nesežere, tak ho asi někomu daruju, ideál nějakej chovatel z Prahy kdyby chtěl na zkrm. Postarat se o něj neumím a nechci, byl koupenej fakt na jídlo a navíc je to trochu magor a jak jsem ho vyndavala teďka z boxu, tak byl jak šílenej, chytila jsem ho za ocas a jemu se na tom natrhla kůže trochu:( takže se při pohledu na něj ještě cejtim hrozně že asi ho to bolí. Rozárka je schopná lovkyně a jinak sundavá na první skok ale po tomhle ani nehopsla, přitom nejedla už od minulýho pondělí (tj. skoro deset dní) a obvykle touhle dobou baští okamžitě. Teď ho teda trochu honí po terku, ale on je dost rychlej a vždycky jí uteče. Přiomráčit jsem zkoušela, ale než ona se rozhoupe tak on se probere... blbej nápad vím, zůstanu u potkanů a myší, ale chtěla jsem jí dopřát změnu v chuti. :/

Předmět Autor Datum
Zkusit to můžeš. Ale mě hadi osmáky nikdy moc nechtěli. A to ani ty největší popelnice.
cejna 20.03.2013 19:09
cejna
Takže myslíš, že jí spíš nevoní? Jako chvíli po něm trochu šla ale teď už se na to zase vykašlala a…
Krutopřísnice brčálo 20.03.2013 19:11
Krutopřísnice brčálo
Asi. Moji hadi který startujou na všechno co se pohne kolem terárka před osmákem normálně utíkaly. A…
cejna 20.03.2013 19:15
cejna
Jo, tak ono po týhle zkušenosti se na to vykašlu, neboj... i kdyby ho nakonec snědla. Ona za nim jak…
Krutopřísnice brčálo 20.03.2013 19:21
Krutopřísnice brčálo
Ahoj, ačkoli je to drastické, zkus osmáka něčím pořádně třísknout, prostě tak, aby se hýbal, ale ne…
reccal 20.03.2013 20:56
reccal
Hele on pak i chvíli jakože už fakt spal a nehejbal se a ona nic. Já se prostě bojim, že jsem s tou…
Krutopřísnice brčálo 20.03.2013 21:04
Krutopřísnice brčálo
Já měl jeden čas přísun osmáků a neměl jsem se zkrmováním problém. Naopak, regiuska, která moc necht… poslední
halapremek 20.03.2013 21:18
halapremek

Jo, tak ono po týhle zkušenosti se na to vykašlu, neboj... i kdyby ho nakonec snědla. Ona za nim jako i jde, jen on vždycky vystřelí pryč než se ona dostane na tu vzdálenost ze který skáče po kořisti. Takže i kdyby ho nakonec sežrala tak mi to za to nestojí. Co může způsobit osmák, nějaký trávicí problémy? Já to brala jako experiment na možný zpestření stravy.

Hele on pak i chvíli jakože už fakt spal a nehejbal se a ona nic. Já se prostě bojim, že jsem s tou velikostí ulítla (páč se k němu i připlazí když leží, ale jen se postaví a ona hned couvne, nebo když jde osmák proti ní tak taky hned couvne).
Už jsem tu šupla inzerát a dostane ho kdokoli kdo bude chtít. Ještě jí ho teda možná nabídnu ráno, ale pochybuju, ono jí fakt netrvá tak dlouho něco sežrat, na regínu je to kupodivu solidní jedlík. Takže nejspíš jí přijde moc velkej. Pojedem ještě chvíli na klasice.

Každopádně shoda jmen je vtipná, nečekala bych druhou. I když jí to jméno vcelku přistane.:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru