Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekon-začátečník-výběr

Přeji hezký večer.
Dnes jsem v TV sledovala dokument o gekonech a gekončících a tak nějak mne napadlo, že bych si jednoho pořídila. Již jsem nad tím v minulosti přemýšlela, ale tenkrát jsem byla ještě příliš malá na takového tvorečka.

Jsem v tomhle oboru ale naprostý laik, tudíž bych se chtěla obrátit na dlouholeté a zkušené chovatele s žádostí o radu. Co to jsem si dnes na internetu nastudovala, ale stále je mi to málo.

Jaký druh by byl nejvhodnější pro začátek? Všimla jsem si, že často všichni radí kousky z rodu Phelsuma, ale zatím jsem nenarazila na jediného, který by mi učaroval.. navíc mi přijde, že jsou strašně droboučký a bála bych se, že mu ublížím.

Tudíž bych raději nějaký kousek ve velikosti cca 15 cm alespoň.. ale zase, aby mi z něho nevyrostl 30-ti centimetrový obr.

Pro příklad sem hodím obrázek jednoho krasavce, který by se mi opravdu líbil, ale nevím jak je na tom s náročností, takže to berte opravdu pouze jen jako ukázku něčeho, co bych si představovala. http://terarka.net/jesteri/atlas/gekon_madagaskars ky

Dalším kritériem je, že bych chtěla spíše denního tvora, než-li nočního.

Terárium ještě nemám žádné, to chci koupit na míru danému druhu.

Rozhodně to nechci nijak uspíšit, takže si dávám minimálně měsíc, než bych pokoupila vše potřebné a až teprve potom bych si drobečka přivezla domů :)

Za KAŽDOU radu a informaci budu neskonale vděčná :)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny