Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno želvička čtyřprstá..:) chov a něco okolo

Rajčata ne, nejlépe vůbec... okurky jsou víceméně k ničemu... tvaroh a jiné mléčné výrobky jsou taky nesmysl... základ v zimě je čínské zelí a když už salát, tak římský. Pro srovnání - ledový salát má ve 100g víceméně žádné bílkoviny, asi 2g sacharidů a nula gramů tuku, vápník cca 18mg, 59 kJ - salát římský má aspoň 1g bílkoviny, 1,7g sacharidů, nula gramů tuku, vápník 33mg, 65 kJ ... vyšší obsah rostlinné bílkoviny mají polníček a rukola, úměrně tomu roste i kalorická hodnota stravy, nemluvě o vitamínech, minerálních látkách... Ledový salát je taková hmota na nic. Polníček se dá nasypat do truhlíku na okně, akorát jako nestíhá dorůstat... :-) Co se týče čínského zelí, obsah vápníku tam je cca 43mg na 100g, skoro 2g bílkoviny, asi 2g sacharidů, 67 kJ... a když už salát, tak spíš normální hlávkový, ale taky je to hladové jídlo.
Má želva k dispozici vápník? Sépiovou kost nebo něco na ten způsob, Plastin, NutriMix nebo tak podobně?
A od jara, jestli ještě nějaké bude, pampelišky, jitrocel, hluchavky, sedmikrásky i s květy, cokoliv zeleného nejedovatého. Hermankám do práce jsme nosili opuncie, které nám doma přerůstaly přes hlavu.
Co se týče toho samečka, obávám se, že dokud se prodávající nepřesvědčí o vyhovujících podmínkách, těžko tady někoho seženete... ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny